ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την έμφυλη βία ζητά ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

297088290 3106194036299125 4891559395549544326 n

Σε δήλωσή του για τα φαινόμενα έμφυλης βίας των τελευταίων ημερών το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιμπανακος αναφέρει:

«Τις τελευταίες 48 ώρες έχουμε γίνει μάρτυρες 3 ακόμη γυναικοκτονιών. Ζητούμενο από την πολιτεία όσο ποτέ η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου στα φαινόμενα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την άποψη μου προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση δομών προστασίας των κακοποιημένων γυναικών με ενίσχυση της δυναμικότητας φιλοξενίας αλλά το κυριότερο με τη δυνατότητα στήριξης και προστασίας έγκαιρα, πριν φτάσουμε στις κακοποιητικές πράξεις.

Σημαντικά θα συνέβαλλε η αποκέντρωση των δομών και των υπηρεσιών υποστήριξης σε όλη την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία κεντρικού κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να έχουν πρόσβαση οι γυναίκες και των πιο απομακρυσμένων περιοχών που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα.

Η επένδυση στην παιδεία, όχι μόνο μέσω του σχολείου αλλά και των καθημερινών προτύπων που βιώνει ένας νέος άνθρωπος θα μπορούσε να συμβάλει στο πεδίο της πρόληψης που σε κάθε τέτοιο φαινόμενο αποτελεί τη λύση απέναντι στην καταστολή. Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο μέσω της ψηφιακής κοινωνίας με σκοπό να βάλει το λιθαράκι του σε αυτή την προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε όλοι».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!