ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Μείωση στην κίνηση των ταξί – «Είδαμε αύξηση στα τιμολόγια μετά από 13 χρόνια»

Taxi Volos Service 1 455x250 1

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και η αύξηση των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου αποτελούν τροχοπέδες και για τους οδηγούς ταξί, που καλούνται να ανταπεξέλθουν με κάθε τρόπο σε αυτή την δύσκολη νέα τάξη πραγμάτων.

KEN 728X100

Το μεγάλο λειτουργικό κόστος που έχει φέρει η αύξηση του πετρελαίου είναι ένα ακόμη εμπόδιο για την επιβατική κίνηση, με τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα ταξί το ίδιο τακτικά με το παρελθόν, αλλά κυρίως για να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις ή να αποφύγουν την υψηλή θερμοκρασία, όπως τόνισε στο TheNewspaper.gr, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Volos Taxi», Ευδόκιμος Πασχαλίδης.

Σε ότι αφορά την κίνηση στα ταξί, σχετικά με την επιβατική κίνηση και τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο: 

«Υπάρχει αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι από και προς το αεροδρόμιο. Πάνε καλά οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις, ενώ σε σχέση με πέρυσι έχει πέσει η κίνηση στην πόλη μετά τις 20 Ιουλίου. Η μείωση αυτή οφείλεται στην ελευθερία των κινήσεων και την εξάλειψη των μέτρων καθώς οι πολίτες λείπουν σε διακοπές. Σε ότι αφορά την νυχτερινή κίνηση αυτή παρατηρείται κυρίως Σάββατο και Κυριακή. Μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρούμε από τις 09:00 έως και νωρίς το απόγευμα, διότι ο κόσμος προσπαθεί να αποφύγει σε υψηλές θερμοκρασίες τις μετακινήσεις με τα πόδια.

Σχετικά με την ακρίβεια στα καύσιμα και την αύξηση στα κόμιστρα: 

«Από τις αρχές Ιουλίου έχουμε αύξηση στα τιμολόγια μετά από 13 χρόνια και το 2009. Όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο λόγω της αύξησης στα κόμιστρα, αλλά και μεις έπρεπε να βοηθηθούμε γιατί το πετρέλαιο είχε περάσει τα δυο ευρώ και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο λειτουργικό κόστος για μας. Το 2020 που μειώθηκε ο ΦΠΑ από 24% στο 13%, εμείς το ενσωματώσαμε στην τιμή και δεν το επωφεληθήκαμε, όπως έκαναν άλλοι κλάδοι».

Ο κύριος Πασχαλίδης ελπίζει, όπως μετέφερε στο TheNewspaper.gr, σε καλύτερες μέρες καθώς έρχεται δύσκολος χειμώνας για όλους και θα πρέπει να σημειωθεί αύξηση στην κίνηση σε ότι αφορά την χρήση των ταξί από τους πολίτες, για να μπορέσει ο συγκεκριμένος κλάδος να επιβιώσει.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!