Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή του δήμου Ερυμάνθου της Αχαΐας και έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική καθώς, εκτός από την εύφλεκτη ύλη, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα προς σήμερα Τρίτη για πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Κυπαρίσσι του δήμου Ερυμάνθου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi/Γιάννης Σπυρούνης).

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ιδιαίτερη ανησυχία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε πευκόφυτη περιοχή και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Δείτε ακόμα – Κούβα: Εκτός ελέγχου η φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – Συγκλονιστικές εικόνες

Από τις φλόγες δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση κατάσβεσης στην οποία, αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σε «κόκκινο» συναγερμό

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται για σήμερα Τρίτη οι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια, οι Αρχές καθώς και εθελοντικές ομάδες, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς (Δείκτης Επικινδυνότητας 4).

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε σημεία που χαρακτηρίζονται ευαίσθητα, ενώ τις περιπολίες τους έχουν πυκνώσει και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Από τον δήμο Πατρέων έγιναν γνωστά τα σημεία όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων:

Πευκόδασος Δασυλλίου του Δήμου Πατρέων & πευκόδασος περιοχής Γηροκομείου
– Τ/Κ Καλλιθέας από γήπεδο και άνω & από Δεξαμενή και άνω
– Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)
– Από Αγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)
– Δάσος Καρκαλός Ανω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός –Χάραδρος – Πασχαλιάνοι – Αγ. Παρασκευή – Γεφύρι Σώφαινας – Μοχλός.
– Ιππικός Ομιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.
– Δρέπανο – Αγιος Γεώργιος – Ανεμοδούρι (Καϊμακά)

Εξαιρούνται

Η απαγόρευση ξεκινάει από τις 21.00 έως τις 06.00.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Πέφτουν οι τιμές – Κάτω από δύο ευρώ η αμόλυβδη στα πρατήρια