ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δείτε ποιους Λαρισαίους «δείχνει» ως πιο διάσημους ο νέος διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης μέσω του οποίου βλέπεις τις «φίρμες» της πόλης σου

larisa 1

Ο νέος διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης Notable People σου δείχνει ποια είναι τα διασημότερα πρόσωπα με καταγωγή από την πόλη σου, ή από όποιο σημείο του πλανήτη θέλεις να μάθεις την πληροφορία.

Για την ακρίβεια δεν έχει μόνο πόλεις, αλλά και το χωριό ή ακόμα και τη συνοικία σου.

Παρατηρήσαμε ότι στα πρώτα ζουμ σε ότι αφορά τη Λάρισα δεν εμφανίζεται καμία γυναίκα, παρά μόνο από την αρχαιότητα η Αγλαονίκη, αναφερόμενη από τον Πλούταρχο ως Αγανίκη (5ος αι. π.Χ.), ήταν αρχαία Ελληνίδα αστρονόμος (η πρώτη χρονολογικά γυναίκα αστρονόμος της αρχαίας Ελλάδας) από τη Θεσσαλία. Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ως Αγλαονίκη η Ηγήτορος επειδή ήταν κόρη του ηγέτη («Ηγήτορα» ή «ταγού») των Θεσσαλών. Από τη αρχαιότητα επίσης ο διαδρατικός χάρτης μας ενημερώνει για τον Φίλωνα τον Λαρισαίο που ήταν  Έλληνας φιλόσοφος του πρώτου μισού του πρώτου αιώνα π.Χ. από τη Λάρισα. Ήταν μαθητής του Κλειτόμαχου, τον οποίο και διαδέχτηκε ως σχολάρχης της Ακαδημίας του Πλάτωνα στην Αθήνα. Συγγράμματά του δεν διασώθηκαν. Ήταν της φιλοσοφικής σχολής των σκεπτικών

Για έρθουμε στην εποχή μας, το πρώτο όνομα και πιο διάσημο όλων είναι ο Φάνης Γκέκας σύμφωνα με τον Notable People, ο Λαρισαίος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Ακολουθεί στον τομέα του Πολιτισμού ο γνωστός ηθοποιός και Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, ενώ ο πιο διάσημος του Τυρνάβου είναι ο γνωστός τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Στους πολιτικούς δημοφιλέστερος είναι ο Χρήστος Παπουτσής.

Αν αναρωτιέστε ποιος αθεόφοβος σχεδίασε αυτόν τον χάρτη, ήταν ο Topι Τjukanov, ο οποίος χρησιμοποίησε δεδομένα της ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής την Morgane Laouénan.

Πώς προέκυψε ο χάρτης

Τα «αξιοσημείωτα πρόσωπα» προέκυψαν από έναν αλγόριθμο που συνέλεξε δεδομένα από την Wikipedia και το Wikidata.

Οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη ήταν ο αριθμός των λημμάτων της Wikipedia, το μέγεθός τους, ο μέσος αριθμός προβολών για κάθε πρόσωπο από το 2015-2018 και ο συνολικός αριθμός των εξωτερικών συνδέσμων.

Τα δεδομένα έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να εμφανίζεται μόνο ένα άτομο, το οποίο έχει την υψηλότερη κατάταξη αξιοσημείωτης προσωπικότητας για κάθε μοναδική γεωγραφική τοποθεσία.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε ποια μεγάλη προσωπικότητα -σύμφωνα με τη Wikipedia- κράταει από τον τόπο σας, μπορείτε να μπείτε εδώ με δική σας ευθύνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!