ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεϊκόπουλος – Χρυσοβελώνη απαντούν στο διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές

marina meik

Με δηλώσεις του στο TheNewspaper.gr, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η τέως Υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκαν σχετικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Aναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: Ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα, ήταν ή ακόμα είναι σε καθεστώς “νόμιμης παρακολούθησης”;

«Η χθεσινή προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασώσει το προσωπικό του προφίλ, λειτούργησε ως πολιτικό μπούμερανγκ.

Το τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε περισσότερες απορίες και ερωτήματα. Ξέχασε το Predator και τις πολιτικές του ευθύνες, σιώπησε για κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης των υποκλοπών.

Οι παραπομπές του Πρωθυπουργού σε “σκοτεινές δυνάμεις” και η διχαστική επίκληση του “εσωτερικού εχθρού”, υπονομεύουν την ίδια τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

Το αφήγημα περί “τυπικής νομιμότητας, αλλά πολιτικού σφάλματος”, έχει ως στόχο αφενός να δώσει ένα νομικό μανδύα σε ξεκάθαρα αντισυνταγματικές ενέργειες από την ΕΥΠ, αφετέρου να καλύψει, προκαταβολικά, αντίστοιχες μεθόδους που ακολουθήθηκαν για τον κ.Ανδρουλάκη και τον κ.Κουκάκη.

Υπάρχουν βαρύτατες θεσμικές ευθύνες, που αφορούν την άκρως προβληματική λειτουργία της ΕΥΠ, αλλά και πολιτικές καθώς με την υπαγωγή της Υπηρεσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, λειτουργεί υπό την άμεση επίβλεψη και ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Υπάρχουν αμείλικτα, κρίσιμα ερωτήματα, που δεν μπορεί να παραμείνουν σε καθεστώς αποσιώπησης.

Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ο κ.Ανδρουλάκης;

Ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα, ήταν ή ακόμα είναι σε καθεστώς “νόμιμης παρακολούθησης”;

Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα και όχι να περιμένουν για μετά τις 22 Αυγούστου. Είναι βαθύ ζήτημα δημοκρατίας. Δεν το ζητά απλώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Είναι απαίτηση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Ας κάνει μια “επισύνδεση” ο κ.Μητσοτάκης με την κοινή γνώμη και θα το αντιληφθεί..»

 

Mαρίνα Χρυσοβελώνη: «Να είναι βέβαιος ο πρωθυπουργός ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί είτε το θέλει είτε όχι»

«Ο πρωθυπουργός πήρε μια προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί αλλά δυστυχώς με όσα είπε στο χθεσινό του διάγγελμα δεν αποκατέστησε ούτε στοιχειωδώς την σχέση με την αλήθεια.

 

Εμφανίστηκε αμετανόητος, υπερόπτης, και ασφαλώς ψεύτης. Ζήτησε από τον ελληνικό λαό ελαφρυντικά προσπαθώντας να τον πείσει ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει στους πιο ευαίσθητους τομείς του κράτους. Οι όποιοι μάλιστα τελούν υπό την εποπτεία του.

 

Μάλιστα σε όσα ψευδή επικαλεστήκαν οι κύριοι Οικονόμου, Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης, οι όποιοι επί εβδομάδες, αρνούνταν τις παρακολουθήσεις ο πρωθυπουργός προσέθεσε το τερατώδες ψέμα ότι αγνοούσε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, την όποια συνέχισε να χαρακτηρίζει νόμιμη και το εξωφρενικό είναι ότι αναφέρθηκε μονό σε αυτή, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, όπως είναι ο κ. Κουκάκης, ενώ έφθασε και στο σημείο να μπλέκει στο σκάνδαλο τρίτες χώρες και να διακινεί διάφορες συκοφαντίες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

 

Νομίζω ότι μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, κάθε καλόπιστος, έχει πειστεί ότι είναι ένοχος και το λυπηρό είναι ότι δεν ειχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε δημοκρατική χώρα, δηλαδή να παραιτηθεί.

 

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στις 22 Αύγουστου ανοίγει εκτάκτως η Βουλή για γίνει συγκεκριμένη συνεδρίαση για την υπόθεση αυτή. Να είναι βέβαιος ο πρωθυπουργός ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί είτε το θέλει είτε όχι».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!