Δείτε βίντεο από τη Βηρυτό.

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στη Βηρυτό, καθώς άνδρας κρατάει ομήρους το προσωπικό μιας τράπεζας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ο άνδρας είναι οπλισμένος και εξαγριωμένος.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, απαιτεί να του επιτρέψουν να πάρει 200.000 δολάρια από τον «παγωμένο» λογαριασμό του.

Ο ένοπλος απείλησε να αυτοπυρποληθεί και πυροβόλησε με τρεις, «προειδοποιητικές» βολές προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη Βηρυτό, όπου υπάρχουν όρια ανάληψης λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης σε ολόκληρη τη χώρα.

  • Διαβάστε επίσης: Λίβανος: Οικονομική εξαθλίωση, πολιτική σήψη

Επτά οι όμηροι

Ο άνδρας κουβαλούσε ένα κάνιστρο βενζίνης και κρατά ομήρους επτά υπαλλήλους στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά του, που απαιτούνται για την πληρωμή των λογαριασμών του πατέρα του στο νοσοκομείο.

Τι δήλωσε ο αδερφός του

Ο αδερφός του ένοπλου άνδρα, Ατέφ αλ – Τσικ Χουσεΐν είπε στους δημοσιογράφους: «Ο αδελφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και θέλει να πάρει μόλις 5.000 δολάρια για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοσοκομείου».

Παρά την τεταμένη κατάσταση, διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί για την υποστήριξή του, καθώς η δημόσια οργή κατά των τραπεζών εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης είναι τεράστια.

Ακρίβεια: Ξύλο μέχρι θανάτου από διαδηλωτές σε αστυνομικούς στη Σιέρα Λεόνε (φωτό)