Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες για διαδικτυακές απάτες, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πολύ συχνά πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και υποψιασμένοι, καθώς στο διαδίκτυο «κυκλοφορούν» πολλοί απατεώνες, προσποιούμενοι τους επίδοξους αγοραστές.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δύο τέτοια ακόμη περιστατικά είδαν το φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Κατερίνη, και οι οποίες εξιχνιάστηκαν από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της περιοχής.

  • Διαβάστε επίσης: Νέα απάτη στην Κρήτη: Πώς μια 66χρονη έχασε 19.000 ευρώ

Η πρώτη περίπτωση αφορά στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος επτά ημεδαπών ατόμων, ηλικίας 26 έως 53 ετών, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία και την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τον Μάρτιο του 2021, άνδρας επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου με 68χρονο στην Κατερίνη, ο οποίος είχε βάλει αγγελία πώλησης γεωργικού οχήματος.

Ο δράστης, με πρόσχημα το ενδιαφέρον για την αγορά του τρακτέρ, κατάφερε να αποσπάσει από τον 68χρονο τους τραπεζικούς κωδικούς του, και μετέφερε με «δόσεις» από τον λογαριασμό του θύματος, το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Όσον αφορά στο δεύτερο περιστατικό, το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων, ηλικίας 19 έως 46 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2021, πάλι, με το πρόσχημα αγοράς αγροτικού μηχανήματος, που διέθετε προς πώληση 62χρονος μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό, χρηματικό ποσό 21.300 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Τον έκαναν «τσακωτό» στο αεροδρόμιο – Είχε πλαστή ταυτότητα