ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγνησία: Έρχεται ημερίδα για τις τιμές στα σιτηρά και το ρεύμα – «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο κοστολόγιο»

5413802

Ημερίδα για τις τιμές στα σιτηρά, αλλά και τις ανατιμήσεις στο ρεύμα θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο Ξενία της Πορταριάς σε συνεργασία ανάμεσα στην ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδας, το επιμελητήριο Μαγνησίας, το σωματείο αρτοποιών Βόλου και τους μύλους Λούλη.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις των τιμών σε κάθε αγαθό, μόνο ανεπηρέαστους δεν έχουν αφήσει τους αρτοποιούς, αφού σε κάποιες πόλεις της Ελλάδος το κιλό ψωμί έχει φτάσει στα 2,40 ευρώ.

Στη Μαγνησία τα πράγματα από την μία είναι καλύτερα, αφού μιλάμε για τιμές ανά φρατζόλα ψωμί στο 1,30 ευρώ με 1,40 ευρώ, από την άλλη όμως είναι δυσοίωνα σε ότι αφορά το ρεύμα, το κοστολόγιο, αλλά και τη διακύμανση των τιμών στα σιτηρά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, όπως υπογραμμίζει στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος αρτοποιών Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Τσουράπας.

Για το που κυμαίνονται οι τιμές στο ψωμί στη Μαγνησία:
«Η φρατζόλα ψωμί είναι στα 1,30 ευρώ με 1,40 ευρώ. Είμαστε σταθερά στη Μαγνησία και μέχρι τέλους Αυγούστου δε θα πάμε σε ανατιμήσεις».

Για το τι θα συζητηθεί στην ημερίδα: 
«Θα μαζευτούμε για να δούμε που θα κυμανθούν οι τιμές στα σιτηρά, αλλά θα συζητήσουμε και για το θέμα του ρεύματος. Η μεγαλοβατόρα θα ανέβει στα 400 ευρώ οπότε ο λογαριασμός ρεύματος για τέλη Σεπτέμβρη θα είναι αυξημένος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο κοστολόγιο, άρα παραμένει η απορία μας αν θα πάμε σε αυξήσεις των τιμών». 

Ο κύριος Τσουράπας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το γεγονός πως οι τιμές στα σιτηρά και το ρεύμα «παρασύρονται» αδιάκοπα χωρίς να γνωρίζει ούτε ο ίδιος που θα σταματήσει το «κοντέρ» των ανατιμήσεων, ενώ όπως μετέφερε στο TheNewspaper.gr, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως στην ημερίδα θα βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για τις τιμές.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!