ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγνησία: Πως θα καταλάβετε ότι βάλατε νοθευμένα καύσιμα – «Οι καταναλωτές να είναι υποψιασμένοι»

5653863 3

Μεγάλος ήταν ο προβληματισμός των Βενζινοπωλών τον προηγούμενο μήνα, καθώς στην επιφάνεια είχε έρθει μία άκρως επικίνδυνη «πραγματικότητα», αυτή της νοθείας των καυσίμων.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Όπως επισημαίνει στο TheNewspaper.gr και η πρόεδρος Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, τα περιστατικά νοθείας καυσίμων σε καταναλωτές ήταν αυξημένα το περασμένο διάστημα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν ύφεση.

Βέβαια οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του οχήματός τους από νοθευμένα καύσιμα, ενώ παράλληλα είναι αναγκαίο να αντιλαμβάνονται άμεσα ότι έπεσαν «θύματα» νοθείας, όπως τόνισε η κυρία Κοντοχρήστου, γνωρίζοντας τις ενδείξεις που χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου.

Για το τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές για να αποφύγουν τη νοθεία στα καύσιμα:
«Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι από την τιμή και την ποιότητα. Έχουμε δώσει οδηγία σε κάθε εφοδιασμό να μηδενίζουν το κοντέρ και να μετράνε τα χιλιόμετρα. Για να γνωρίζουν ποιος ήταν σωστός απέναντί τους και ποιος όχι. Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να πηγαίνουν σε πρατήρια που εμπιστεύονται».

Για τις ενδείξεις που «μαρτυρούν» νοθεία στα καύσιμα:
«Η πρώτη ένδειξη είναι ότι θα βγουν λιγότερα τα χιλιόμετρα, ο ήχος της μηχανής θα είναι διαφορετικός, ενώ παράλληλα θα γίνουν διακοπές εν κινήσει. Ευτυχώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί».

Η κυρία Κοντοχρήστου, κλείνοντας έκανε σαφές πως όποιοι καταναλωτές βάλουν νοθευμένα καύσιμα στο όχημά τους και το εντοπίσουν, μπορούν να πραγματοποιήσουν το αίτημά τους στην Περιφέρεια για να προχωρήσει αυτή στη συνέχεια σε ελέγχους.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!