Βόλος: Επιτέλους, σταθερά κάτω από τα 2 ευρώ η βενζίνη – Στο 1,7 το πετρέλαιο κίνησης

5344430

Ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών στα καύσιμα, η βενζίνη και το πετρέλαιο στη χώρα μας πέφτουν επιτέλους κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των δύο ευρώ ανά λίτρο.

KEN 728X100

Πλέον οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια φτάνοντας έως και τα 94 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης σε 94 πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας χθες 16 Αυγούστου βρισκόταν στα 2,078 ευρώ/ λίτρο, όμως η τιμή επηρεάζεται από τις αυξημένες τιμές στα νησιά των Σποράδων. Στην πραγματικότητα στον Βόλο και την ηπειρωτική Μαγνησία,  ο μέσος όρος διαμορφώνεται κάτω από τα 2 ευρώ. 

Οι τιμές καθημερινά κινούνται πτωτικά και είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες πρατήρια στην Μαγνησία πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο με τη χαμηλότερη τιμή να εντοπίζεται στο 1,86 ευρώ το λίτρο, στην περιοχή του Βόλου.

Όσο για το diesel, έχει υποχωρήσει πανελλαδικά στο 1,83 ευρώ/λίτρο, ενώ το υγραέριο κίνησης βρίσκεται στο 1,085 ευρώ.

Σε περιφερειακά πρατήρια ωστόσο οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αν και εκτιμάται ότι και εκεί τις επόμενες μέρες θα πέσουν σημαντικά. Πιο αργά θα δούμε μειώσεις τιμών στα νησιά, μιας και το κόστος μεταφοράς διατηρεί τις τιμές στα πρατήρια σταθερά πάνω από τα 2,2 ευρώ/λίτρο στις Σποράδες.

Βάσει πάντα των επίσημων στοιχείων του υπουργείου ανάπτυξης η τιμή χονδρικής της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει στο 1,503 ευρώ το λίτρο από 1,859 ευρώ το λίτρο στις 15 Ιουνίου. Στα ίδια επίπεδα βρισκόταν ξανά στις 19 Μαρτίου όταν η χονδρική τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,498 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!