Οι πρόσφυγες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας  ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε-δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής. 

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα μικρής έκτασης επεισόδια στον καταυλισμό προσφύγων του Ελαιώνα.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης οι πρόσφυγες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας  ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε-δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα.

  • Διαβάστε επίσης: Ελαιώνας: Έφοδος των ματ τα ξημερώματα για εκκένωση του καμπ προσφύγων

Κλείνει η δομή

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία». .Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό φιλοξενίας του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα και την Πέμπτη. στο πλαίσιο της προειλημμένης απόφασης να κλείσει η δομή, ώστε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Μετάνστευσης και Ασύλου και η δημοτική αρχή δια του Κώστα Μπακογιάννη, επιμένουν στο κλείσιμο της δομής, για το θέμα ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης στο δήμο.

Απίθανο βίντεο: Οι κόρες του Πετρούνια του εύχονται καλή επιτυχία από την… τηλεόραση