Τριήμερο αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία στον Άγιο Ονούφριο Πηλίου

stack of books

Από τις 29 μέχρι τις 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός, πρόκειται να διοργανωθεί ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία. Με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Λογοτεχνικό τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στους Έλληνες λογοτέχνες οι οποίοι έζησαν ή έγραψαν για την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Καθηγητές πανεπιστημίων, συγγραφείς, μέλη Μικρασιατικών συλλόγων, ηθοποιοί θα κάνουν αναφορά  στα προβλήματα προσαρμογής τους, αλλά κυρίως στην θετική επίδραση που προκάλεσε η έλευσή τους στην οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της χώρας μας, μεταλαμπαδεύοντας τον πλούτο των παραδόσεών τους, τις τέχνες και την παιδεία τους, διαμορφώνοντας μια νέα ταυτότητα, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των προσφύγων στη σύγχρονη Ελλάδα.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το τριήμερο αυτό αφιέρωμα διοργανώνεται  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, την Μαγνήτων Κιβωτό και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους «Εγγλεζονήσι» και «Ίωνες» και θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ονούφριο Πηλίου. Οι ομιλίες θα πλαισιώνονται από σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, την Μαγνήτων Κιβωτό και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους «Εγγλεζονήσι» και «Ίωνες» .

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!