Μαγνησία: Με προβλήματα η Παράλληλη Στήριξη εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών

SCHOOL 620x350

Αδύνατη είναι η κάλυψη, στο σύνολό τους, των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη στη Μαγνησία, εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συγκεκριμένα, για το Νομό Μαγνησίας φέτος, 85 μαθητές ζήτησαν να έχουν παράλληλη στήριξη και τα αιτήματά τους εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο φορέα (ΚΕΔΑΣΥ). Καθένας από τους εν λόγω μαθητές, δικαιούται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εξειδικευμένο εκπαιδευτικό που τους βοηθά να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων.

Ωστόσο, το Υπουργείο απέστειλε στην Α’ Φάση προσλήψεων μόλις 55 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αρμόδιους να συνδράμουν στο έργο της παράλληλης στήριξης, γεγονός που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μαθητές του Νομού δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες της παράλληλης στήριξης, καθώς εφόσον οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υπολείπονται, κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να αναλάβει περισσότερα από ένα παιδί για παράλληλη στήριξη.

Όπως έγινε γνωστό, οι δικαιούχοι μαθητές και ειδικότερα αυτοί των μεγαλύτερων τάξεων της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, θα καλύπτονται από εκπαιδευτικό για παράλληλη στήριξη μόνο ορισμένες ημέρες τις εβδομάδας. «Κάτι τέτοιο εύλογα υπονομεύει την αποτελεσματικότητα του θεσμού, που είναι η μέγιστη δυνατή ενίσχυση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, μέσω της εξατομικευμένης αντιμετώπισης του κάθε μαθητή ανάλογα και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του», τόνισαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέθεσαν σχετική Ερώτησή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!