Μαγνησία: Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη χασισοφυτεία στη Ζαγορά

xasis

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των δενδρυλλίων κάνναβης που εκτελείτο από χθες και βρέθηκαν σε δύσβατη περιοχή της Ζαγοράς. Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εξάρθρωση της χασισοφυτείας, τη μεταφορά της αλλά και τις έρευνες για τους καλλιεργητές.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Αναλυτικά αναφέρει:

«Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δραστών, που αναζητούνται, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 13-9-2022, σε δύσβατη δασική περιοχή της Ζαγοράς Μαγνησίας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, της Ο.Π.Κ.Ε και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία, όπου καλλιεργούνταν 2.440 δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, τρία αποξηραντήρια και 13 κιλά της ναρκωτικής ουσίας, πρόσφατης συγκομιδής.

Οι δράστες θα είχαν συνολική συγκομιδή κάνναβης, τουλάχιστον δύο τόνων και τετρακοσίων σαράντα κιλών, ενώ το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος (μαζί με τις κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης) θα κυμαίνονταν από 7.360.000 έως 9.812.000 ευρώ.

Η φυτεία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που περιβάλλονταν με φυσική κάλυψη, από πυκνή δασώδη βλάστηση, συνολικής έκτασης πέντε στρεμμάτων, χωρισμένο σε τέσσερα επίπεδα, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μονοπάτια, ενώ οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει λάστιχα ποτίσματος, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, τα οποία κατέληγαν σε δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές συλλογής υδάτων, που τροφοδοτούνταν από χείμαρρο.

Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και λιπάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Παραπλεύρως των καλλιεργήσιμων επιπέδων εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες ξύλινες κατασκευές με εννέα αυτοσχέδια κρεβάτια, πλήθος ενδυμάτων και κλινοσκεπασμάτων. Επίσης ανευρέθηκαν δύο αυτοσχέδιοι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων αλλά και με φιάλες και εστίες υγραερίου.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τόσο από τον χώρο καλλιέργειας των φυτών, όσο και από τον χώρο της προσωρινής διαμονής και εστίασης των δραστών και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου».

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!