ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλοζωική Ομάδα Βόλου: «Σκύλοι έχουν προταθεί για ευθανασία, κάποιοι από αυτούς έχουν από 2-5 χρόνια στα κλουβιά του κυνοκομείου»

671743

Όπως έγινε γνωστό, σκύλοι που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο τα τελευταία 2-5 χρόνια, οι οποίοι έχουν επιτεθεί σε πολίτες ή σε άλλα ζώα και θεωρούνται επικίνδυνοι, θα οδηγηθούν σε ευθανασία.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τη θανάτωση τους γιατί κάποιοι τα «κατέστρεψαν». Αυτό που θέλουμε εμείς είναι φιλοξενίες η ακόμα πιο ιδανικά υιοθεσίες», επισημαίνουν τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου που σημειώνουν ότι κάποιοι σκύλοι είναι από κυνομαχίες και δεν μπορούν να συμβιώσουν με άλλα ζώα, κάποιοι άλλοι έχουν μάθει να υπακούν σε ένα κηδεμόνα, και κάποιοι είναι εκπαιδευμένοι ως φύλακες, προστάτες του χώρου τους.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Φιλοζωϊκής:

«Παρακολουμε τη προσοχή σας!!!
Όπως συνηθίζεται να γίνεται, κλήθηκαν τα μέλη της ομάδας μας, της 5μελους επιτροπής του Δήμου, τακτικό και αναπληρωματικο για θέματα που αφορούν το κυνοκομειο, τα αδέσποτα του κυνοκομειου, αλλά και τα αδέσποτα της πόλη μας. Ένα από τα κύρια θέματα και πιο σοβαρό είναι οι σκύλοι που υπάρχουν στο κυνοκομειο οι οποίοι έχουν προκαλέσει επιθέσεις σε συμπολίτες μας ή σε άλλα ζώα σε μικρό ποσοστό με μικρές σωματικές βλάβες. Οι σκύλοι αυτοί δεν ήταν επιθετικοί, δεν είναι κακοί, κάποιο ανθρωποειδές κτήνος να το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται τους κατέστρεψε τη ζωή. Τα κακοποίησε, τα εγκατέλειψε, τους έκανε κακό. Κι αυτά αμυνθηκαν (ότι πιο φυσιολογικό). Είναι σκύλοι ιδιαίτερου χειρισμού, οι οποίοι έχουν κριθεί ακατάλληλοι για συμβίωση με άλλα ζώα κάποια, και κάποια άλλα ειδικής μεταχείρισης. Οι σκύλοι έχουν προταθεί για ευθανασία, κάποιοι από αυτούς έχουν από 2-5 χρόνια στα κλουβια του κυνοκομειου. Οι σκύλοι δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο έγκλειστοι, δεν είναι και καλό για τα ίδια. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τη θανάτωση τους γιατί κάποιοι τα “κατέστρεψαν”. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι φιλοξενίες η ακόμα πιο ιδανικά υιοθεσίες. Κάποιοι σκύλοι είναι από κυνομαχιες και δεν μπορούν να συμβιώσουν με άλλα ζώα, κάποιοι άλλοι έχουν μάθει να υπακούν σε ένα κηδεμόνα (οπότε θα πρέπει να υιοθετηθουν αυστηρά από ένα πρόσωπο), και κάποιοι είναι μαθημενοι ως φύλακες, προστάτες του χώρου τους. Εμείς θα το παλέψουμε όσο μπορούμε για να μην συμβεί αυτό που όλοι δεν θέλουμε. Περισσότερες πληροφορίες για ηλικία, φύλο, αλλά και συμπεριφορά, θα βρείτε στο τηλέφωνο του αρμόδιου γραφείου αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου. Οι σκύλοι είναι στειρωμενοι, εμβολιασμενοι, τσιπαρισμενοι, και αποπαρασιτωμενοι. Το τηλέφωνο διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου είναι το 24210 20412 στόχος μας δεν είναι οι ύβρεις, και τα σχόλια, ούτε οι κατάρες. Στόχος μας είναι οι υπεύθυνες υιοθεσίες. Παρακαλούμε για κοινοποιήσεις».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

error: Content is protected !!