Οι υπήκοοι της Ρωσίας δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στην Σερβία, γι’ αυτό και την επιλέγουν για τελικό προορισμό.

Η ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση «εκτίναξε» στα ύψη τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στις πτήσεις Μόσχα-Βελιγράδι.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σύμφωνα με τη ΕΡΤ, το φθηνότερο εισιτήριο απλής μετάβασης για τις 22 Σεπτεμβρίου κοστίζει 3.300 δολάρια, ενώ για την επόμενη πτήση, μία ημέρα αργότερα, η τιμή της πρώτης θέσης φτάνει μέχρι και τα 5.600 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνουν στο Google πώς να σπάσουν το χέρι τους για να αποφύγουν την επιστράτευση οι Ρώσοι

Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι κατέφυγαν στην Σερβία

Η ζήτηση είναι μεγάλη και στην ιστοσελίδα των σερβικών αερογραμμών «AirSebia» αναφέρεται ότι έχουν μείνει μόνο λίγα εισιτήρια για τις 29 Σεπτεμβρίου και τις 9 Οκτωβρίου.

Εκτός από τον σερβικό αερομεταφορέα, πτήσεις από τη Μόσχα για το Βελιγράδι πραγματοποιούν επίσης η Turkish Airlines και η εταιρία Fly Dubai.

Οι υπήκοοι της Ρωσίας δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στην Σερβία, γι’ αυτό και την επιλέγουν για τελικό προορισμό.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι έχουν βρει καταφύγιο στην Σερβία.

Πρόκειται κυρίως για Ρώσους, που ανήκουν οικονομικά στην μεσαία τάξη και συνήθως μετακομίζουν στην Σερβία οικογενειακώς.

Επίσης από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, περίπου 1.500 ρωσικές εταιρείες έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο Βελιγράδι.

Μάλιστα, η άφιξη χιλιάδων Ρώσων στην Σερβία προκάλεσε μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια, αλλά και στις τιμές πώλησης των ακινήτων.

Πόσο πιθανός είναι ένας πυρηνικός πόλεμος; – Δυστυχώς, δεν είναι πια απίθανος…