ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ. Λαρισαίων: Έξαρση φαινομένου αντικανονικής απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων και υπολειμμάτων εργασιών ανακαίνισης

mpaza dimlar

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται το φαινόμενο της προκλητικής απόθεσης ογκωδών αντικειμένων σε διάφορα σημεία στην πόλη. Αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, η εναπόθεση υλικών από ανακαινίσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ», κατεδαφίσεις και άλλες οικοδομικές εργασίες, σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους ή δίπλα σε κάδους.

Πρόκειται για ενέργειες που δεν επιτρέπονται, αφού σύμφωνα με τον κανονισμό τα μπάζα θα πρέπει να τοποθετούνται σε μικρά τσουβάλια και μέχρι συγκεκριμένο αριθμό (10-15) αφού φυσικά προηγηθεί συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος. Φυσικά δεν νοείται η εναπόθεση σε δημόσιο χώρο, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων και υπολειμμάτων ανακαίνισης. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία και την εικόνα της πόλης.

Η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση δρομολόγια για την συγκέντρωση ογκωδών απορριμμάτων. Με την ευκαιρία υπογραμμίζεται ότι η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν αυτά αποθέτονται σε στενούς δρόμους στο κέντρο ή τις συνοικίες, αφού παρατηρούνται προβλήματα στην προσέγγιση των σημείων από τα μεγάλα φορτηγά και μηχανήματα της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα από τη νομοθεσία και τους κανονισμούς λειτουργίας των υπηρεσιών, οι συμπολίτες που πρόκειται να κατεβάσουν ογκώδη απορρίμματα, θα πρέπει να επικοινωνούν με το Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τον χρόνο αποκομιδής.

Ειδικά στην συγκεκριμένη περίοδο, λόγω της αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται από ανακαινίσεις , η συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είναι επιβεβλημένη.

Σημειωτέον ότι από τις μέχρι σήμερα τα αιτήματα στην υπηρεσία για ογκώδη, κλαδιά και μπάζα ανέρχονται σε 11.410 και έχουν ολοκληρωθεί τα 11.027, εκ των οποίων πάνω από 55% αφορούν διαχείριση ογκωδών.

Οι υποχρεώσεις των πολιτών στις οποίες οφείλουν να συμμορφώνονται:

Να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους, ή σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων ή όπου είναι δυσχερής η αποκομιδή τους (όπως π.χ. σε γωνίες δρόμων, σε σηματοδότες κυκλοφορίας, σε διαβάσεις πεζών, σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α., σε στάσεις λεωφορείων, σε ράμπες ασθενοφόρων, σε πυροσβεστικούς κρουνούς, σε χώρους όπου ενδέχεται να

δημιουργήσουν προβλήματα ασφαλείας), αλλά να τοποθετούν αυτά σε σημεία που προκαλούν τη μικρότερη δυνατή όχληση στους δημότες και στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Για τη συγκεκριμένη συνεννόηση οι συμπολίτες πρέπει να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο τηλέφωνο 2410.680.200

Επίσης, σε περίπτωση που υπάρχουν εκτεθειμένα ογκώδη αντικείμενα οι συμπολίτες μπορούν να επικοινωνούν είτε στη Διεύθυνση Καθαριότητας, είτε στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων 2413.500.400, είτε κάνοντας χρήσης της εφαρμογής Novoville από το κινητό τους τηλέφωνο.

Για άλλη μια φορά επισημαίνεται ότι η τήρηση της καθαριότητας της πόλης είναι υπόθεση και των πολιτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
fdfdfd

Καρέ – καρέ η ληστεία στο χρωματοπωλείο του Π. Πάνου στον Βόλο [βίντεο]

SXoleio volos

Viral η αντίδραση Βολιώτη πατέρα στο σχολείο του παιδιού του – Η «κατσάδα» στους καθηγητές για το «γονέας Α’» και «γονέας Β’» [εικόνα]

diakopi reumatos

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή στο κέντρο του Βόλου και τη Νέα Ιωνία

5684537 1

Βόλος: Νεαρή «κατέρρευσε» στον δρόμο – Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο

panos

Βόλος: Διέρρηξαν το κατάστημα του προέδρου του Γηροκομείου Βόλου – Δράστης σερνόταν σαν «αίλουρος» για να αποφύγει τις κάμερες [εικόνες]

307054742 801271251216805 5732374457558331498 n

Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού

gamos

Απίστευτο περιστατικό στο Αλιβέρι: Διαλύθηκε αρραβώνας on camera με αποζημίωση… 50.000 ευρώ [βίντεο]

1561297

Άβα Γαλανοπούλου: Τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον Βολιώτη πρώην σύντροφό της

1 36

Bόλος: Συνεχίζεται η «μεταμόρφωση» των Παλαιών – Πεζοδρομήσεις και έργα πνοής στην περιοχή [εικόνες]

error: Content is protected !!