Μετά από 6,5 περίπου μήνες οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο.

Δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από 6,5 περίπου μήνες που παρέμεινε κλειστός, ο δρόμος Αγία Βάρβαρα – Μεσαρά, ανακουφίζοντας τους πολίτες, που για να εξυπηρετηθούν όλο αυτό το διάστημα, χρησιμοποιούσαν το παλιό οδικό δίκτυο.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τμήμα του δρόμου που είχε εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2019 είχε υποστεί καθίζηση τον περασμένο Μάρτιο με τις έντονες βροχοπτώσεις. Για μια σημαντική ημέρα έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρης Παπαδογιάννης που διευκρίνισε ότι πρόκειται για τον δεύτερο σε κυκλοφορία δρόμο μετά τον ΒΟΑΚ, ο οποίος το διάστημα που παρέμεινε κλειστός, όπως τόνισε, ταλαιπώρησε αρκετά τους πολίτες, καθώς «έκοψε το Ηράκλειο -το βορρά και το νότο- στα δύο».

  • Διαβάστε επίσης: ΒΟΑΚ: Ξεκινούν τα έργα – Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση

«Ενσκύψαμε σε αυτό»

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης αποδεικνύει για άλλη μία φορά την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά του, διότι από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε το πρόβλημα ενσκύψαμε σε αυτό. Ήρθαμε πριν καν ξεκινήσουν οι τυπικές εργασίες και έχοντας τη στήριξη του υπουργείου, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Η συμπαράσταση του υπουργείου, η συνέργεια, η βοήθειά του ήταν σημαντική, στο να εγκαταστήσουμε άμεσα και να ξεκινήσουμε και τις μελέτες και τις ενέργειες, προκειμένου να αποδώσουν το δρόμο αυτό όσο το δυνατόν πιο σύντομα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης.

Ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων Γιώργος Αγαπάκης ανέφερε ότι έχουν γίνει όσα έπρεπε προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, με ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Οι 3 καλύτεροι – και πιο οικονομικοί – τρόποι να πας στη δουλειά σου