Βασικός υποστηρικτής της Ρωσίας

Δεν σχεδιάζει μια επιστράτευση ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, όπως είπε ο ίδιος, έπειτα από την ανακοίνωση του στενού του συμμάχου, της Ρωσίας για την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«H επιστράτευση γίνεται στη Ρωσία… Δεν θα υπάρξει επιστράτευση (εδώ)», δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασένο, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

  • Διαβάστε επίσης: Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα

«Θα πολεμήσουμε μόνο για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας»

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, προέβη σε αυτή την δήλωση, όπως ο ίδιος είπε, λόγω των φημών που κυκλοφόρησαν ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει νέα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα για να στηρίξει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Λευκορωσία είναι ο βασικός υποστηρικτής της Ρωσίας, συνορεύει επίσης με την βόρεια Ουκρανία και λειτουργεί ως τόπος στάθμευσης Ρώσων στρατιωτών, πυραύλων και αεροσκαφών, τόσο πριν όσο και στη διάρκεια του πολέμου.

«Θα πολεμήσουμε μόνο όταν θα πρέπει να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας», δήλωσε σήμερα ο Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Πυρηνικός εφιάλτης πάνω από την Ευρώπη – Το οπλοστάσιο της Ρωσίας σε αριθμούς και η σύγκριση με τη Δύση