Οι Αρχές της Συρίας δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τι συνέβη με το πλοιάριο που επέβαιναν.

Οι Αρχές της Συρίας έχουν εντοπίσει τα πτώματα τουλάχιστον 61 ανθρώπων που επέβαιναν σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες και το οποίο βυθίστηκε αφού αναχώρησε χθες Πέμπτη από τον Λίβανο, δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Μεταφορών Άλι Χαμίγιε, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Χαμίγιε επεσήμανε ότι 20 επιζώντες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Συρίας.

  • Διαβάστε επίσης: Καλαμάτα: Στο λιμάνι μεταφέρονται 85 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου\

Δεν ξέρουν τι συνέβη στο πλοιάριο

Οι συριακές αρχές άρχισαν να εντοπίζουν πτώματα στη θάλασσα, στα ανοικτά της Ταρτούς, χθες Πέμπτη το βράδυ, ωστόσο ακόμη δεν έχουν διευκρινίσει τι συνέβη στο πλοιάριο. Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, επικαλούμενο επιζώντες, ανακοίνωσε ότι το πλοιάριο αναχώρησε από τη Μίνιεχ στον βόρειο Λίβανο την Πέμπτη με 120 ως 150 επιβαίνοντες και προορισμό την Ευρώπη.

«Βυθίστηκε, δεν γνωρίζουμε πώς», σχολίασε ο Χαμίγιε.

Ο Σαμέρ Κομπρούσλι, διευθυντής των λιμενικών υπηρεσιών της Συρίας, δήλωσε σήμερα ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Λόγω της οικονομικής κρίσης στον Λίβανο, μιας από τις χειρότερες στον κόσμο από το 1850, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Εκτός από τους Λιβανέζους, στα πλοιάρια επιβαίνουν συχνά άνθρωποι που είναι ήδη πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει ή προσπαθούν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο μέσω θαλάσσης σχεδόν διπλασιάστηκε το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) νωρίτερα αυτό τον μήνα. Εξάλλου ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά περισσότερο από 70% φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την Τετάρτη, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι διέσωσε 55 ανθρώπους από ένα σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Τον Απρίλιο σκάφος που είχε αναχωρήσει από περιοχή κοντά στην Τρίπολη βυθίστηκε όταν το αναχαίτισε το λιβανέζικο λιμενικό κοντά στις ακτές της χώρας. Σε αυτό επέβαιναν περίπου 80 Λιβανέζοι, Σύροι και Παλαιστίνιοι μετανάστες, από τους οποίους διασώθηκαν 40, επτά έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί και περίπου 30 παραμένουν αγνοούμενοι επισήμως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρηνικός εφιάλτης πάνω από την Ευρώπη – Το οπλοστάσιο της Ρωσίας σε αριθμούς και η σύγκριση με τη Δύση