Μαγνησία: Χιλιάδες πολίτες παραμένουν χωρίς προσωπικό γιατρό

4531694 1

Χιλιάδες κάτοικοι της Μαγνησίας έχουν μείνει εκτός προσωπικού γιατρού, καθώς οι ελευθεροεπαγγελματίες παθολόγοι και γενικοί γιατροί που ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στον νέο αυτό θεσμό, ήταν λίγοι, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να εγγραφούν.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας μέχρι και την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει οι ενήλικες να έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν. Κάθε προσωπικός γιατρός μπορεί να εγγράψει μέχρι και 2.000 άτομα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως μέχρι στιγμής στη Μαγνησία έχουν εγγραφεί 24 παθολόγοι και γενικοί γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και άλλοι έντεκα παθολόγοι από τον δημόσιο τομέα, δηλαδή συνολικά 35 που τυπικά μπορούν να καλύψουν 70.000 4ενήλικες.

Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κλείνουν τα ραντεβού σχεδόν για όλους τους προσωπικούς γιατρούς και οι ενήλικες, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν απεγνωσμένα κάποιον διαθέσιμο προσωπικό γιατρό.
Μάλιστα τις τελευταίες δέκα μέρες εγγραφές στον θεσμό του προσωπικού γιατρού μπορούσαν να κάνουν και οι φαρμακοποιοί.

Δηλαδή οι πολίτες απευθύνονταν στους φαρμακοποιούς που, αν έβρισκαν διαθέσιμες θέσεις στους προσωπικούς γιατρούς, μπορούσαν να τους κλείσουν.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!