ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγνησία: Στα φαρμακεία τα πρώτα αντιγριπικά εμβόλια

5185837

Στα φαρμακεία της πόλης βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες τα αντιγριπικά εμβόλια. Η διάθεσή τους έχει αρχίσει φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης ανέφερε πως «τα φαρμακεία της Μαγνησίας έχουν προμηθευτεί ήδη τις πρώτες παρτίδες με τα αντιγριπικά εμβόλια. Η προμήθεια αυτή έγινε νωρίτερα σε σχέση με άλλα χρόνια. Επίσης από την προηγούμενη εμπειρία γνωρίζουμε ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός αρχίζει στις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου».

Με την έλευση, όμως, της πανδημίας το ενδιαφέρον του κόσμου επικεντρώθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπου άλλωστε ήταν και η κυρίαρχη συζήτηση. Έτσι πέρυσι που ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού ήταν στην κορύφωσή του, παρατηρήθηκε μείωση του ενδιαφέροντος για τα αντιγριπικά εμβόλια.

Όπως αναφέρουν γιατροί και φαρμακοποιοί, συμπολίτες λαθεμένα θεώρησαν ότι κάνοντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δεν χρειάζονται να υποβληθούν και στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!