Η Μόσχα ξεκίνησε την Παρασκευή τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία, σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση.

Η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) ενδέχεται να θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν ρωσικά κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.

Διαβάστε επίσης: Τι κρύβεται πίσω από τα δημοψηφίσματα του Βλαντίμιρ Πούτιν;

Η Μόσχα ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία, σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση, που απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Η εικόνα από το Ντονμπάς

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS  έδωσε ήδη μια πρώτη εικόνα από τα δημοψηφίσματα.

.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, η πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ κύλησε ομαλά.

Ταυτόχρονα, και οι δύο δημοκρατίες ανέφεραν βομβαρδισμούς από την Ουκρανία.

Μάλιστα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε δυτικά του Ντονέτσκ, ενώ στην πόλη Ρουμπιζνόγε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν σε ένα καταφύγιο.

Λόγω της πιθανότητας ουκρανικών χτυπημάτων, ορισμένα εκλογικά τμήματα, ιδίως εκείνα στο Αλτσέβσκ και στο Σεβεροντονέτσκ, έκλεισαν νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πόσοι ψήφισαν;

Περισσότερο από το 20% των πολιτών φέρεται να είχε ψηφίσει στις δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) στις 20:00 της Παρασκευής.

Το 23,64% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και το 21,97% των εγγεγραμμένων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το TASS, το 15,31% των ψηφοφόρων συμμετείχαν στη διαδικασία στην περιοχή της Χερσώνας και το 20,52% στη Ζαπορίζια.

Πώς θα δοθεί το μπόνους εξοικονόμησης του ρεύματος