Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για την εφαρμογή δωματίων διαφυγής

panepistimio 2 1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για την εφαρμογή δωματίων διαφυγής, μιας ειδικής κατηγορίας σοβαρών παιχνιδιών, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Την περασμένη Πέμπτη περίπου 45 μαθητές και καθηγητές του 2ου Εσπερινού Λυκείου Βόλου επισκέφτηκαν το εργαστήριο υπολογιστών στο νέο κτίριο του τμήματος στη διασταύρωση των οδών Σέκερη και Χέυντεν. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε μαθησιακές δράσεις με τη μορφή ψηφιακών δωματίων διαφυγής. Οι ψηφιακές εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και έχουν ως θέμα το περιορισμό των ρύπων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ELMET, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2020 μέχρι το 2022. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Ηλίας Χούστης.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν ουσιαστικά ο διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θανάσης Γκίκας και ο καθηγητής Αντώνης Πλαγεράς. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΤΗΜΜΥ Μιχάλης Βασιλακόπουλος.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!