Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν έκανε μια δήλωση-έκπληξη μετά το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσμένουν να συνεργαστούν με την νέα ιταλική κυβέρνηση μετά τη νίκη της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα ενθαρρύνει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ιταλική κυβέρνηση για τους κοινούς μας στόχους: την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Ουκρανίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος», έγραψε ο Μπλίνκεν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως είναι φυσικό, η έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα προκάλεσε εντύπωση, καθώς η νικήτρια των εκλογών, Τζόρτζια Μελόνι και οι σύμμαχοί της έχουν σκληρό αντιμεταναστευτικό πρόγραμμα – και όχι μόνο.

  • Διαβάστε επίσης: Να λογοδοτήσει ο Πούτιν ζητά ο Μπλίνκεν – «Να μην τη γλιτώσει έτσι απλά»

«Ζωτικής σημασίας σύμμαχος»

«Η Ιταλία είναι ένας ζωτικής σημασίας σύμμαχος, μια ισχυρή δημοκρατία και ένας πολύτιμος εταίρος».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να θέσει την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής.

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia, FdI) υπό την Τζόρτζια Μελόνι επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία, όπου για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα μεταφασιστικό κόμμα οδεύει να κυβερνήσει τη χώρα.

Η Μελόνι έχει διαχωρίσει τη θέση της από ορισμένους άλλους ακροδεξιούς ηγέτες στην Ευρώπη υποστηρίζοντας σθεναρά την Ουκρανία στην μάχη της κατά της ρωσικής εισβολής.

Ερευνα – σοκ για πιθανό σεισμό στη Φλώρινα