ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Επιχείρησης στο Φεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίας της Φλωρεντίας Ιταλίας

5 26

Την Παρασκευή 16Σεπτεμβρίου 2022 στα πλαίσια του 4ουΦεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίαςπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην κατάμεστη αίθουσα “Sala dei Cinquecento”στο PalazzoVecchioστη Φλωρεντία, διεξήχθη παράλληλα ο 2οςευρωπαϊκός διαγωνισμός των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές ΕπιχειρήσειςEU Scoop! ο οποίος αποτελεί μέρος του προγράμματος SCoopConSS https://scoopconss.eu/ συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το καταξιωμένο Εθνικό Φεστιβάλ Πολιτικής Οικονομίας της Φλωρεντίας,αποτελεί εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην Ιταλία,όπου επαναπροσδιορίζονται μέσα από δημόσιους διαλόγους και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, οάνθρωπος και η αξία του ως άτομο για το κοινό καλό,καθώς και η περιβαλλοντική ανάπτυξη με κοινωνικά κριτήρια και βιώσιμο τρόπο.Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν νέοι, πολίτες, επιχειρηματίες, δημόσιοιυπάλληλοι, ενώσεις και οργανισμοί που είναι ευαισθητοποιημένοι για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό European Grants International Academy (EGInA)σε συνεργασία για την Ελλάδα με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (Α.ΚΕ.Θ.) με υπεύθυνους τους κ.κ. Χ. Νίστα και Σ. Μαγειρία. Συμμετείχανοιεθνικές νικήτριες ομάδεςτης Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδαCricketroτων μαθητών του 10ου ΓΕΛ Λάρισας υπό την επιτυχή καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Καρασίμου Ζήση.

Η επιχειρηματική ιδέα των μαθητών εντυπωσίασε την 6μελή κριτική επιτροπή για την  Καινοτομία,το Businessplan, την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και κυρίως για την πρωτότυπη παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας.Προτάθηκαν λύσεις πάνω στο επίκαιρο θέμα της επισιτιστικής κρίσης μέσω της ανάπτυξης μονάδων παραγωγής διατροφικών προϊόντων με Α’ ύλη τα έντομα, προσφέροντας εναλλακτικές, με στόχο τον περιορισμό των οικολογικών επιπτώσεων της κρεατοφαγίας, αξιοποιώντας, παράλληλα, περιβαλλοντικά φιλικές πηγές ενέργειας για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής με ιδιαίτερο προσανατολισμό στη απασχόληση των νέων.

Νικήτρια ομάδα της Β’ τάξης: Μπαρλαγιάννης Στέργιος, Μπούτλας Κωνσταντίνος και Ανυφαντής Χριστόφορος.

Η ομάδα Cricketroκατέκτησε επάξια το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Κοινωνικής ΣυνεταιριστικήςΕπιχείρησης,σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση στα μέλη της για την όλη προσπάθεια.Σημειώνεται ότι είναι η 2η συνεχής χρονιά που ελληνική ομάδα κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο γεγονός που δείχνει το εύρος των ικανοτήτων των Ελλήνων μαθητών.

Οι μαθητές μας μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το ανθρωπογενές και το φυσικό μας περιβάλλον. Σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους μπορούν να εργαστούν για την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος της νέας γενιάς, πέραν του  τυπικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Να ενεργοποιηθούν ως πολίτες και μέλη του συνόλου της κοινωνίας, να ενδιαφερθούν και να αποδώσουν σε κάτι περισσότερο από την βαθμολογία τους στα μαθήματα.

  • Φωτογραφίες από την τελετή απονομής στην εντυπωσιακή αίθουσα Salone dei Cinquecento του Palazzo Vecchio, από την επίσκεψη της ομάδας στη Φλωρεντία και από το Βραβείο
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif
error: Content is protected !!