ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδικές ιώσεις: Αυξημένη επισκεψιμότητα και στο Νοσοκομείο Βόλου μετά το άνοιγμα των σχολείων

5677441

Σημαντική αύξηση των περιστατικών ιώσεων καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά κυρίως σε νήπια, τα οποία εμφανίζουν ίωση του αναπνευστικού, αλλά και βρογχίτιδα. Οι ιδιώτες παιδίατροι τις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν προλαβαίνουν να εξετάζουν παιδιά, ενώ αυξημένη είναι η επισκεψιμότητα και στο Νοσοκομείο Βόλου όπου προσέρχονται γονείς, προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά τους, κυρίως όταν παρουσιάζουν υψηλό πυρετό.

KEN 728X100

Το γεγονός ότι ορισμένες εποχικές ιώσεις έχουν πλέον μεταφερθεί από τον χειμώνα στο φθινόπωρο, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων που εκ των πραγμάτων δημιουργεί μεγαλύτερο συγχρωτισμό, προκαλεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αποδεικνύεται πως αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τη μετάδοση ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, είτε με άμεση επαφή, είτε με σταγονίδια των εκκρίσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Οι διάδρομοι των ιατρείων παιδίατρων είναι κάθε μέρα γεμάτοι πρωί και απόγευμα με παιδιά από 2 έως 6 χρόνων κυρίως, τα οποία παρουσιάζουν ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και πρέπει να λάβουν θεραπεία, για να τις ξεπεράσουν.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

error: Content is protected !!