ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη φαρμάκων – «Υπάρχουν παυσίπονα και σιρόπια που δεν υπάρχουν καθόλου»

5530380

Συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων στη Μαγνησία. Εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες αδυνατούν να βρουν ακόμη και βασικά φάρμακα στα φαρμακεία.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Η μεγάλη έλλειψη φαρμάκων αποτελεί τροχοπέδη, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες που πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα φάρμακα τα οποία δυστυχώς δεν εντοπίζονται στα φαρμακεία, αλλά και για τους Βολιώτες γενικότερα, που δεν βλέπουν πλέον στα ράφια των φαρμακείων της Μαγνησίας φάρμακα τα οποία είχαν εντάξει στην καθημερινότητά τους.

Πρόκειται ακόμη και για φάρμακα απλά, αποτελεσματικά για την καταπολέμηση μιας απλής ίωσης. Ακόμη και σε αυτά υπάρχει έλλειψη.

Το TheNewspaper.gr ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστα Ματσιόλη, με σκοπό την άντληση περισσότερων πληροφοριών επί του θέματος, αλλά και για την ορθότερη ενημέρωση των πολιτών σε ότι αφορά τα φάρμακα που «λείπουν» από τα φαρμακεία αυτή την στιγμή.

Για το που εντοπίζονται ελλείψεις: 

«Είναι σε πάρα πολλούς κωδικούς φαρμάκων κατά περιόδους ελλείψεις. Σε όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις. Δεν έχουμε μόνο μία, αλλά πολλές και διάσπαρτες ελλείψεις σε όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων. Κατηγορίες σημαντικές για τις ευπαθείς ομάδες. Υπάρχουν παυσίπονα και σιρόπια που δεν υπάρχουν καθόλου.

Για το πως αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας την έλλειψη φαρμάκων: 

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις από άλλες περιοχές ή μεταξύ μας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο ασθενής πηγαίνει στον γιατρό του για να βρει άλλη θεραπεία». 

Είναι εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, με πολίτες που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής να πρέπει να ανέβουν τον δικό τους «Γολγοθά» καθημερινά για την εύρεση φαρμάκων. Όπως τόνισε και ο ίδιος ο κύριος Ματσιόλης, κλείνοντας, στο TheNewspaper.gr, αυτό είναι ένα πρόβλημα μηνών και όχι πρόσφατο.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

error: Content is protected !!