Άντρο εγκληματιών η Πολυτεχνειούπολη, σοκαριστικές εικόνες από τα δωμάτια – Τρεις φατρίες «έλυναν και έδεναν» στις εστίες

5688180
Κοινό μυστικό αποτελούσε επι δεκαετίες ότι η φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη ήταν ορμητήριο εγκληματιών. Η κατάσταση που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ερευνώντας το δεκαόροφο κτίριο το πρωί της Τρίτης ήταν απελπιστική, ξεπερνώντας κάθε όριο αφού όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του Dnews, το συγκρότημα είναι εγκαταλελειμένο, λειτουργικώς ακατάλληλο και γκρεμισμένο σε πολλά εσωτερικά σημεία.

Τα περισσότερα από τα 600 δωμάτια είναι κενά, πολλά χρησιμοποιούνται από τοξικομανείς ενώ δίπλα προσπαθούν να ζήσουν φοιτητές οι οποίοι πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια για να διαμείνουν στη φοιτητική εστία.

Φοιτητικές εστίες Πολυτεχνειούπολη

Υπάλληλοι του πανεπιστημίου ανέφεραν στα Dnews πως τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των δικαιούχων ήταν μικρό λόγω της κακής κατάστασης και των όσων συνέβαιναν στην εστία και από χθες το κτίριο έχει σχεδόν αδειάσει.

Οι τρεις «φατρίες» που δρουν στην εστία

Φαίνεται για παράδειγμα στο δέκατο όροφο πως οι χώροι του χρησιμοποιούνται ως «τεκέδες», αλλού διαμένουν αλλοδαποί, ενώ ορισμένα δωμάτια είναι εντελώς κατεστραμμένα προφανώς από όσους ήθελαν να κρύψουν έκνομες ενέργειες τους.

Φοιτητικές εστίες Πολυτεχνειούπολη

Είναι γνωστό στους πανεπιστημιακούς κύκλους και κατά το παρελθόν έχουν γίνει και έγγραφες καταγγελίες προς τα υπουργεία Παιδείας και Δημόσιας Τάξης ότι στην εστία δρουν κυρίως τρεις φατρίες:

  • Όσοι διακινούν ναρκωτικά και διαπράττουν ληστείες και μεταφέρουν εκεί τη λεία τους,
  • Οι διακινητές παράνομων μεταναστών και πλαστών εγγράφων
  • Σωματέμποροι που εκμεταλλεύονται νεαρές γυναίκες.

Ιδανικό σημείο για τους εγκληματίες, πώς «έδιωχναν» τους φοιτητές

Το σημείο είναι ιδανικό για τους εγκληματίες καθώς βρίσκεται εντός του πανεπιστημιακού χώρου και κοντά στην Κατεχάκη και τις άλλες οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς το κέντρο της Αθήνας, την εθνική οδό και το αεροδρόμιο.

Φοιτητικές εστίες Πολυτεχνειούπολη

Ο χώρος φυλάσσεται επι 24ωρου βάσεως από υπαλλήλους του πανεπιστημίου οι οποίοι λόγω του κακώς εννοούμενου «ασύλου» δεν πραγματοποιούσαν απαραίτητους ελέγχους, με αποτέλεσμα οι επιτήδιοι να ενοικιάζουν τα δωμάτια από τους δικαιούχους είτε με είτε παρά τη θέληση τους.

«Ορμητήριο» εγκληματιών οι φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη

«Μας δίνουν χρήματα και μας προσφέρουν διαμερίσματα εκτός πανεπιστημίου, με αντάλλαγμα να τους παραχωρούμε τα δωμάτια μας χωρίς παραπάνω απαιτήσεις από εμάς», αναφέρει ένας εξ αυτών ο οποίος πιστεύει ότι κινδυνεύει περισσότερο τώρα που το συγκεκριμένο κτίριο έχει ερημώσει και δεν φυλάσσεται από την αστυνομία.

Φοιτητικές εστίες Πολυτεχνειούπολη

Η διοίκηση της εστίας σημειώνει ότι υπάρχει πρόγραμμα ανακαίνισης του κτιρίου από το επόμενο έτος χωρίς όμως να τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

Πηγή: Dnews.gr

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
error: Content is protected !!