Μαγνησία: Τόσοι αναπληρωτές διδάσκουν στα σχολεία

5281996 7

Στους 500 ανέρχονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διδάσκουν φέτος στα σχολεία της Μαγνησίας, ένας αριθμός πολύ υψηλός για τα δεδομένα της εποχής. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αναπληρωτής είναι ένας στους πέντε εκπαιδευτικούς.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρώτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Τότε στη Μαγνησία τοποθετήθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.
Ειδικότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν 323 αναπληρωτές και στη δευτεροβάθμια 191.
Συνολικά ξεπέρασαν τους 500 και δόθηκε η δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά.

Ενώ άλλες χρονιές οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, όπως στα νησιά των Σποράδων, αποτελούσε το κυριότερο πρόβλημα αυτή την περίοδο, φέτος δεν ακούγονται παράπονα ως απόρροιας της πρόσληψης αναπληρωτών.
Αντιθέτως τα μόνα παράπονα από τα νησιά των Σποράδων ήταν πως λόγω της έλευσης πολλών αναπληρωτών καθηγητών, δεν ήταν εύκολο να βρουν σπίτια για να μισθώσουν.

Πηγές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας αναφέρουν πως οι προεργασίες από πλευράς υπουργείου Παιδείας για τη στελέχωση με διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, άρχισαν πολύ νωρίς και έτσι φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου να έχουν πραγματοποιηθεί πολλές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που είχε χρόνια να συμβεί.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!