«Όχι» της Περιφέρειας στην εγκατάσταση LNG στον Βόλο – Πως Αγοραστός και Κολυνδρίνη προσχώρησαν στη θέση Χαλέβα

lng

Την ηχηρή αντίρρησή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον σχεδιασμό εγκατάστασης σταθμού φυσικού αερίου στο λιμάνι του Βόλου, διατύπωσε σήμερα, στο πλάισιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. .

«Ο πλωτός σταθμός που σχεδιάζεται να γίνει έξω από το λιμάνι του Βόλου είναι κοντά στις ακτές, θα ανεβάζει τη θερμοκρασία της θάλασσας και γενικά υπάρχουν συνέπειες. Είναι κατηγορηματικό “όχι” και υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία να φτάσουμε σ’ αυτό και είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενώ υπερθεμάτισε της λειτουργίας των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της Μεσοχώρας και της Συκιάς.

Τόσο ο Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας προσχώρησαν στη θέση που εξέφρασε έντονα το τελευταίο διάστημα ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξής τους Κώστας Χαλέβας, ο οποίος έφερε το θέμα με ερώτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο και ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να λάβει ξεκάθαρη θέση. Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κατοίκων του Αγίου Στεφάνου και του Μαράθου που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, η εταιρεία Mediterranean gas που πρόκειται να “τρέξει” την επένδυση του υγροποιημένου αερίου στον Βόλο, προετοιμάζει συναντήσεις ενημέρωσης των φορεών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το πρώτο τριήμερο του Οκτωβρίου προκειμένου να “φτιάξει κλίμα” και να λύσει τυχόν απορίες που υπάρχουν.

Η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμα το “πράσινο φως” για την ανάπτυξη της επένδυσης και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αδειοδοτήσεων.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!