ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το δεξί χέρι του Ιγνάτιου γίνεται Δεσπότης – Για ποια Μητρόπολη προορίζεται

300136796 1158207398126640 8943906307962507682 n

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, είναι αυτός που με βάση τα περισσότερα δημοσιεύματα του εκκλησιαστικού Τύπου προορίζεται για τη χηρεύουσα Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η εκλογή νέων Μητροπολιτών θα γίνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Σε ένα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα πάντως, αναφέρεται:

Για την μεγάλη και αχανέστατη Ι. Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας (διαθέτει 212 ενοριακούς ναούς και 166 ιερείς και 4 Διακόνους) προορίζεται ωσάν έτοιμος από καιρό ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο κληρικό ο οποίος έχει επιδείξει έργο θαυμαστό στην Μητρόπολη που υπηρετεί ως δεξιός Βραχίων του Σεβ. Δημητριάδος Ιγνατίου. Ωστόσο αν αμβλύνει τις γωνίες και τις φήμες που τον ακολουθούν και τον φέρουν ως σκληρό διοικητή θα τα καταφέρει να διαπρέψει σε μια Μητρόπολη άκρως πνευματική, έχοντας μάλιστα το προηγούμενο δύο σπουδαίων και φιλήσυχων προκατόχων του Κοσμά και του Θεοκλήτου. Ας μιμηθεί τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο , το πέρασμα του οποίου από την συγκεκριμένη Μητρόπολη ανέδειξε ένα άλλο πρόσωπο ποιμενάρχη ακόμη πιο ευπροσήγορου, ανεκτικού και καταδεκτικού.

Η διχοτόμηση της Μητροπόλεως όπως περιμέναμε δεν πέρασε τελικά. Από τη μια ο φόβος της Κυβέρνησης για το λεγόμενο πολιτικό κόστος και από την άλλη η έλλειψη αποφασιστικότητας από τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι χρησιμοποιούσαν διπλή γλώσσα για το θέμα ( άλλα έλεγαν στο Μαξίμου και άλλα στους τοπικούς φορείς του Μεσολογγίου που κράτησαν το μαντήλι του χορού της αντίστασης) δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Η Εκκλησία πάντως αν ήθελε μπορούσε να προχωρήσει στην εκλογή δύο Ιεραρχών και η αναγνώριση της νέας Μητρόπολης να ερχόταν εκ των υστέρων ως τετελεσμένο γεγονός. Το 1965 ο γέρων αλλά γενναίος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος ο Χατζησταύρου, προχώρησε όχι σε μια αλλά σε πολλές εκλογές και χειροτονίες οι οποίες αναγνωρίστηκαν μετά από ένα έτος.

Η παράπλευρη απώλεια αυτής της εξέλιξης εκτός του ότι ένα παλαιό αίτημα των κατοίκων της περιοχής Αγρινίου δεν ευοδώθηκε είναι η μη προαγωγή του Αρχιμ.Επιφανίου Καραγεώργου, Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης. Πρόκειται για ιδιαίτερα αγαπητό κληρικό τόσο στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητρόπολης που υπηρετεί αλλά είναι και αποδεκτός από όλη την Ιεραρχία.

309601411 490126552745817 1556382813237811843 n

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

εικόνα: Ηλίας Σακελλάρης

error: Content is protected !!