Μήνυμα του δημάρχου Τεμπών Γ. Μανώλη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

manolis hlikiwmenoi 1 e1664560821543

Σε δήλωση του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, αναφέρονται τα εξής:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να τονίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η 1η Οκτωβρίου είναι μια ευκαιρία να μας υπενθυμίσει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, να εντοπίζουμε τα προβλήματά τους και να στεκόμαστε πάντα δίπλα τους.

Είναι σημαντική η συμβολή των ηλικιωμένων στην οικονομική και κοινωνική ζωή και παίζει σημαντικό ρόλο η μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών τους.

Οι ηλικιωμένοι δημότες μας είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι θείες μας, οι θείοι μας, οι γιαγιάδες μας, οι παππούδες μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ως δημοτική Αρχή είμαστε πάντα δίπλα στους ηλικιωμένους – κατοίκους. Δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια, σιγουριά, ηρεμία, για να μπορούν με ελπίδα να ατενίζουν την επόμενη μέρα και να μη νιώθουν βάρος στις οικογένειές τους και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Οφείλουμε να τους προσφέρουμε ανεξαρτησία, αυτοσεβασμό και δυνατότητες για μια αξιοπρεπή διαβίωση και ενεργή συμμετοχή στην καθημερινότητα παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας.

Ακούμε με προσοχή τα αιτήματά τους και δίνουμε λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα, μέσω των ΚΑΠΗ του Δήμου μας και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Τους υποστηρίζουμε και τους συμπαραστεκόμαστε, ώστε να μη νιώθουν αποκλεισμένοι και μόνοι.

Χρωστάμε λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε αυτούς τους ανθρώπους, που πρόσφεραν την φροντίδα και την αγάπη τους απλόχερα στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif
error: Content is protected !!