ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΑΔΜΗΕ απαντά στην «έκρηξη» του δημάρχου Σκοπέλου και των κατοίκων των Σποράδων

5119608

Ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει τη δική του απάντηση στους κατοίκους των Σποράδων που έμειναν για περισσότερη από μία ώρα χωρίς ρέυμα προχθες, γεγονός που προκάλεσε τη δημόσια έκρηξη του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση.

H ανακοίνωση :

Σε συνέχεια τοπικών δημοσιευμάτων για τις πρόσφατες διακοπές ηλεκτροδότησης στις Σποράδες. ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας είναι απολύτως άρτιο τεχνικά και οι πρόσφατες διακοπές ηλεκτροδότησης της περιοχής δεν οφείλονται στη λειτουργικότητα του ίδιου του έργου, η οποία έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχων, από την ηλέκτρισή του τον περασμένο Ιούλιο.

Η αιτία των διακοπών ηλεκτροδότησης είναι η εκδήλωση υψηλών τάσεων λόγω των χαμηλών φορτίων της τρέχουσας περιόδου στο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίες έχουν επηρεάσει παροδικά την τροφοδότηση του υποσυστήματος των Σποράδων από την πλευρά της Εύβοιας.

Το φαινόμενο των υψηλών τάσεων απασχολεί τους Διαχειριστές σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια λόγω αλλαγής στο μείγμα παραγωγής από συμβατικές μονάδες σε μεγαλύτερες διεισδύσεις ΑΠΕ.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πρόγραμμα αντισταθμίσεων σε όλο το Διασυνδεδεμένο Σύστημα που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Για την οριστική αντιμετώπιση ειδικά του προβλήματος στην περιοχή της Εύβοιας και τη διασφάλιση της αδιάλειπτης ηλεκτροδότησης των Σποράδων σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες, ο Διαχειριστής έχει δρομολογήσει την ενίσχυση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιστάθμισης τάσεων, με την εγκατάσταση νέων αυτεπαγωγών στην Εύβοια που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, έως ότου εγκατασταθεί το νέο αυτό σύστημα, ο Διαχειριστής βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου οι πιθανές διακοπές ρεύματος να αποκαθίστανται στον συντομότερο δυνατό χρόνο, όπως συμβαίνει ήδη, από την υφιστάμενη διασύνδεση Μέσης Τάσης.

Ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί, όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα υποβρύχιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων σύμφωνα με τις υψηλότερες λειτουργικές και κατασκευαστικές προδιαγραφές και συνεργάζεται πάντοτε σε κλίμα καλής πίστης με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διασφαλίζοντας τα μέγιστα οφέλη από τα έργα του για όλους τους καταναλωτές.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!