Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα που έχουν χάσει τη δουλειά τους διεκδικούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους και να υπογραφεί ΣΣΕ.

Εντολή για εισαγγελική έρευνα δόθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά για εκδικητικές απολύσεις στη Μαλαματίνα, όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ενώ σήμερα έγινε μεγάλη δυναμική συγκέντρωση στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  • Διαβάστε επίσης: ΚΚΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις στη Μαλαματίνα

Η μηνυτήρια αναφορά των εργαζόμενων στη Μαλαματίνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι απεργοί εργαζόμενοι μιλούν για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (σ.σ. της οινοποιίας)».

Μαζική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, ισχυρή παρουσία ΜΑΤ

Οι εργαζόμενοι στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο κατήγγειλαν ότι τα ΜΑΤ λειτούργησαν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός για άλλη μια φορά, ενώ η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δείτε βίντεο

Βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση δημοσίευσε το 902.gr.

Συγκλονιστικό μήνυμα από απολυμένο εργαζόμενο

Απολυμένος εργαζόμενος, απευθυνόμενος στα ΜΑΤ, έλεγε ανάμεσα σε άλλα: «Είστε μικροί, μεθαύριο που θα έχετε να σπουδάσετε παιδιά και θα του πείτε «παιδί μου γύρνα πίσω» γιατί δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο, να δούμε τι θα πείτε, όπως κάνω εγώ τώρα με το παιδί μου που τα παρατάει.

«Τότε θα θυμηθείς αυτό εδώ» και έδειχνε την καρδιά του και την μπλούζα που έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι για την απεργία.

«3 εκατομμύρια χιλιόμετρα έχω κάνει σ’ αυτό το μπ@@@λο εδώ μέσα. 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. 38 χρόνια (σ.σ. μέσα) είμαι. Και έρχεται και με πετάει εν ψυχρώ στον δρόμο;».

Αποκαλυπτική έρευνα: Ετσι θα «χτυπήσουμε» τον καρκίνο του παχέος εντέρου