ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Επιτακτική η ανάγκη για τη λειτουργία όλων των ναυαγίων – Προτεραιότητα, η Αλόννησος»

Alonissos3

 

Με την ευκαιρία της συμμετοχής σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Αλμυρό Μαγνησίας το περασμένο διήμερο, παράλληλες δραστηριότητες είχε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης με σκοπό την πληρέστερη γνώση για το τουριστικό «προϊόν» της ευρύτερης περιοχής. 

KEN 728X100

Με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ο κ. Βαφίνης συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ  την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 για την εξέταση εύρους θεμάτων. Ακολούθησε η παρουσία του Δημάρχου στην προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και η επίδραση του στην Κεντρική Ελλάδα», που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔ με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022. 

Δράττοντας της ευκαιρίας, ο Δήμαρχος Αλοννήσου καταδύθηκε στο νέο ναυάγιο στη θέση «Γλάρος» κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας του για εφέτος, προκειμένου να ενημερωθεί για το καταδυτικό «προϊόν» που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή. «Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη λειτουργία του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην Περιστέρα Αλοννήσου είναι ιστορικός και αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Έκτοτε κάθε νέο ναυάγιο που γίνεται επισκέψιμο, αποτελεί προσθήκη του τουριστικού και καταδυτικού χαρτοφυλακίου της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη διασφάλισης της κανονικής λειτουργίας  των υπολοίπων ναυαγίων της περιοχής της Αλοννήσου».  Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά το καταδυτικό κέντρο Zoumbosub Diving Shop και τον εκπαιδευτή κ. Χρήστο Ζούμπο για την εμπειρία κατάδυσης. «Τέλος, ειδικές ευχαριστίες αξίζουν στους αρχαιολόγους- δύτες που είχαν την ευθύνη λειτουργίας των ναυαγίων της Περιστέρας και της Αμαλιάπολης», καταλήγει ο κ. Βαφίνης.   

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!