ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Στη Βόρεια Ιταλία για εκπαιδευτική επίσκεψη σε δύο βιομηχανίες

panepistimio 2 1

Το Ινστιτούτο Ξύλου Επίπλου & Ξύλινης Συσκευασίας μαζί με το Εργαστήριο Τεχνολογίας & Ποιοτικού Ελέγχου Επίπλων και Ξυλοκατασκευών του τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βόρεια Ιταλία σε δύο βιομηχανίες και στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο.

Δεκαέξι συμμετέχοντες, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές επισκέφτηκαν για τρεις μέρες από 25 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2022 εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενο της ξύλινης δομικής κατασκευής με σύγχρονα υλικά βασισμένα στο ξύλο. Πιο συγκεκριμένα την εταιρεία Rothoblaas https://www.rothoblaas.com/ η οποία παράγει και εμπορεύεται προϊόντα που έχουν να κάνουν με μεταλλικούς συνδέσμους, βίδες, μεμβράνες προστασίας, στεγανωτικά και ηχομονωτικά όπως και μέσα προστασίας εξειδικευμένα για ξύλινες δομικές κατασκευές. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που μεταφέρθηκε στους συμμετέχοντες έδειξε την εξέλιξη που υπάρχει στην κεντρική Ευρώπη στο αντικείμενο της τεχνολογίας πάνω στα ξύλινα σπίτια.

Σύγχρονες αυτοματοποιημένες αποθήκες και τμήμα έρευνας & ανάπτυξης το οποίο συνεχώς λανσάρει νέα καινοτόμα προϊόντα τα οποία εξελίσσουν τις κατασκευές, έδειξαν το πόσο δημοφιλές υλικό είναι το ξύλο για κατασκευές σπιτιών.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

error: Content is protected !!