Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους με τη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων, ως αντίδραση στη δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από τομείς της Ιαπωνίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν σήμερα 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Yonhap) προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας – ή θάλασσας της Ιαπωνίας – την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Αντίδραση

Η εκτόξευση, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων, αποτελεί αντίδραση στη δοκιμή χθες Τρίτη από την Πιονγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από τομείς της Ιαπωνίας, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια.

Δείτε ακόμα – Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κάλεσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγια – Σταμάτησαν τα τρένα

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο News1, επίσης επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο επιτελείο, μετέδωσε πως ένας από τους πυραύλους συνετρίβη λίγο μετά την εκτόξευσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Βάρβαρη πράξη βίας»

Ο βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας, που έγινε αιτία να κηρυχθεί συναγερμός και να κληθούν οι κάτοικοι τομέων της Ιαπωνίας να αναζητήσουν καταφύγιο, έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη η ιαπωνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα ή ζημιές.

Η εκτόξευση οδήγησε σε σπάνια ενεργοποίηση του συστήματος J-Alert, προειδοποίηση του οποίου εμφανίστηκε στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης NHK, καλώντας τους κατοίκους βόρειων και βορειοανατολικών τομέων της Ιαπωνίας να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Αναλύουμε τις λεπτομέρειες, πάντως ο πύραυλος πέρασε πάνω από την ιαπωνική περιοχή Τοχόκου (βορειοανατολικά) και κατόπιν έπεσε στον Ειρηνικό εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας», δήλωσε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη πυροβολεί τις κατσαρίδες με λέιζερ