ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλ.Μεϊκόπουλος: «Προσβολή στη μνήμη του Τσιμά η μη ένταξη της δωρεάς του στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου»

V K2672 2

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Υγείας για το ότι στη νέα τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου δεν περιλαμβάνονται ακόμη μία φορά σημαντικά Τμήματα, που είχαν προταθεί από τη νέα Διοίκηση, αλλά και Τμήματα και Μονάδες που αποτελούν δωρεές προς το Νοσοκομείο και στόχο έχουν να ενισχύσουν την αναπτυξιακή του δυναμική

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στις 21/09/2022 δημοσιεύθηκε η σχετική ΚΥΑ για την τροποποίηση του Οργανισμού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου (ΦΕΚ 5050/τ.Β’/2022), η οποία προβλεπόταν να ενσωματώσει τις προτάσεις που είχε κάνει από το 2020 η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για τον Οργανισμό.  «Από τότε είχαμε σημειώσει ότι η πρόταση της Διοίκησης για το νέο Οργανισμό ανέτρεψε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που είχε δρομολογηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση της παρούσας Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση για δημιουργία της Ογκολογικής Κλινικής, ακύρωσε  την απόφαση για αύξηση των κλινών του Νοσοκομείου, ενώ δεν προέβλεπε καμία αύξηση των θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο», τόνισε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το παράδοξο είναι ότι η νέα τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, δεν περιλαμβάνει καν τις προτάσεις της Διοίκησης, όπως είχαν παρουσιαστεί εδώ και δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε προταθεί η  ένταξη στον Οργανισμό του Νοσοκομείου της Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής, που αποτελεί δωρεά του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» στο Αχιλλοπούλειο από το 2013 και αφορά τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης, η επούλωση πληγών, εγκαύματα κλπ, αλλά και η ένταξη της Μονάδας Παρηγορητικής Φροντίδας που αφορά την εκπλήρωση του οράματος του αείμνηστου ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη διάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της Κλινικής.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι εκτός του νέου Οργανισμού συνεχίζει να παραμένει και ο Ξενώνας Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΜΑΣ», για τη φιλοξενία των συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου και έρχονται από απομακρυσμένες, ορεινές ή νησιωτικές περιοχές. « Η δημιουργία του Ξενώνα δρομολογήθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε το 2018 με την ευγενική χορηγία του Χαρ. Τσιμά. Ωστόσο, χωρίς την ένταξή του στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, είναι αδύνατη η στελέχωση του με το απαραίτητο διοικητικό και λοιπό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του», σημείωσε.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι η ένταξη των εν λόγω Τμημάτων και δομών στον Οργανισμό του Νοσοκομείου είναι απαραίτητη για να προχωρήσουν οι αναγκαίες για τη λειτουργία τους προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  «Με τη νέα ΚΥΑ για τον Οργανισμό, η Κυβέρνηση παραλείπει για ακόμη μία φορά να αξιοποιήσει σημαντικές υποδομές και δωρεές του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και να αυξήσει τη δυναμική του με νέο μόνιμο προσωπικό», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να ενταχθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου οι Μονάδες Υπερβαρικής Ιατρικής και Παρηγορητικής Φροντίδας, αλλά και ο Ξενώνας Φίλων του Νοσοκομείου.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!