ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Γνωριζόμαστε καλά, ντροπή» – Σκληρές κουβέντες Μαραβέγια – Μεϊκόπουλου στον τηλεοπτικό αέρα – Οι εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου

kontra

Τις δικές του εξηγήσεις έδωσε στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra channel, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μετά τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για έγκριση χρηματοδότησης και ένταξης στον Αναπτυξιακό νόμο για επιχείρηση της συζύγου του. Στο στούντιο βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος υπήρξε καταγγελτικός προς τον συντοπίτη συνάδελφό του, σε σημείο να ανταλλάσονται βαριές κουβέντες.

-«Είναι ντροπή» ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος.

– «Γνωριζόμαστε πολύ καλά, ντροπή» επισήμανε ο κ. Μαραβέγιας.

«Δεν ισχύει ότι υπήρξαν εγκρίσεις τραπεζικών δανείων, θα ήταν σκανδαλώδες αν ίσχυε. Δεν ήταν λάθος όλο αυτό. Ήταν επιχειρηματική κίνηση της συζύγου μου. Δε μπορεί η δική μου δραστηριότητα να δεσμεύει έναν άλλον άνθρωπο που έχει μία δική του πορεία. Το τίμημα της ενασχόλησης με την πολιτική είναι για μένα και όχι για εκείνη» ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας.

Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Πολάκη για τα ψεύδη που εκστόμισε, ενώ τόνισε ότι «δεν ήρθε σε δύσκολη θέση η ΝΔ διότι είχα μία επικοινωνία με το Πρωθυπουργικό γραφείο, διότι θέλησαν εξηγήσεις. Τις έδωσα και μου δόθηκε το ελεύθερο να πράξω κατά το δοκούν».

«Αν είχε προχωρήσει το επιχειρηματικό πλάνο, θα υπήρχαν και οι σχετικές εγγυήσεις με χρηματοδότηση από άλλους επενδυτές. Πριν εγκριθεί το πλάνο, εγκαταλείφθηκε από τη σύζυγό μου, διότι φάνηκε ότι ήταν μεγαλεπήβολο. Μέσα στη διαδικασία του επιχειρείν υπάρχουν και οι ήττες, το να χάνονται χρήματα και να μην ευοδώνονται τα σχέδια μίας επιχειρηματικής κίνησης. Το γεγονός ότι υπήρξε η σχετική έγκριση το μαθάμε πολύ αργότερα, καθώς είχε σταματήσει κι εκείνη να ασχολείται με αυτό το project. Εγώ έχω κάνει προσωπικά παρόμοια λάθη, επενδύοντας σε ιατρικό εξοπλισμό που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Έχει ρίσκο ο ελεύθερος επαγγελματίας. Δε βγαίνουν όλα τα σχέδια» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαραβέγιας.

«Η σύζυγός μου δίνει μεροκάματα σε 50 οικογένειες με την επιχειρηματική της δραστηριότητα και προσπαθεί συνεχώς. Αυτή η προσπάθεια θα έδινε δουλειά σε 100 οικογένειες. Μακάρι να μπορούσε να προχωρήσει η επένδυση και να προσέφερε θέσεις εργασίας» συμπλήρωσε.

«Ο προσωπικός μου δανεισμός είναι δηλωμένος και αναφέρεται σε δάνεια που είχα λάβει πριν εκλεγώ βουλευτής και εξυπηρετούνται» πρόσθεσε.

«Κανείς δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κ. Μαραβέγια. Πολιτικό είναι το ζήτημα. Πρέπει καθημερινά ως εκπρόσωποι του κοινοβουλίου να αποδεικνύουμε ότι δεν βλέπουμε την ιδιότητά μας ως ευκαιρία. Ο κόσμος νοσεί και για τα είδη πρώτης ανάγκης και οι επιχειρηματίες βλέπουν με το κυάλι τον αναπτυξιακό νόμο. Νοθεύεται ο υγιής ανταγωνισμός όταν εμπλέκονται βουλευτές. Δεν είμαστε απάνθρωποι για τη σύζυγό του. Η αντίληψη αυτή καλλιεργεί το αυγό του φιδιού στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!