ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δάκρυα χαράς από τον Ιγνάτιο – Το δεξί του χέρι έγινε Μητροπολίτης [φωτορεπορτάζ]

25

Σε δάκρυα χαράς ξέσπασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Σεβασμιώτακος κ.Ιγνάτιος στο άκουσμα ότι το δεξί του χέρι επί σειρά ετών και  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, εξελέξη Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Άμεσα ο Σεβασμιώτατος έσπευσε να τον συγχαρεί και του δώσει μία πατρική αγκαλιά με το σύνολο Σεπτού Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να συγκινείται.

Αμέσως μετά ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ λίγο αργότερα στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη έδωσε το μεγάλο μήνυμα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, πολλών κληρικών καθώς και πολλών Βολιωτών που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι πρώτες του δηλώσεις:

«Υπόσχομαι ότι θα αναλώσω και θα προσφέρω κάθε ικμάδα των σωματικών και πνευματικών μου δυνάμεων στη διακονεία ενός ευλαβέστερου κλήρου, ενός υπέροχου παραδοσιακού και φιλοπροόδου λαού. Θα εργαστώ, θα κηρύξω και θα θυσιαστώ για την ενότητα της τοπικής μας εκκλησίας. Σας παρακαλώ να προσεύχεστε για εμένα. Όσοι μπορείτε την Κυριακή εις την επίσκοπον χειροτονία μου και όσοι δεν μπορέσετε να έρθετε να ενώσετε όλοι μαζί τις προσευχές σας, έτσι ώστε με τη χάρη του Θεού να κατασταθώ άξιος επίσκοπος σας».

H χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, θα τελεσθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

            Για το λόγο αυτό, θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Δείτε εικόνες:

20 21 22

24

25

36

5695577

5695587

5695601

5695618

5695623

5695629

5695632

5695634

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!