ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Ζέττας Μ. Μακρή με την ΠΟΕΣ και ΣΟΕΔ

IMG 4333553b8da7bd6abeb6b344775afb97 V

Εκτενή και αναλυτική συζήτηση είχε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στο γραφείο της στο Υπουργείο Παιδείας. 

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

 

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ κ. Δημήτρης Μεθενίτης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣ κ. Διονύσης Τσακαλάκης, ο αναπληρωτής ταμίας της ΠΟΕΣ κ. Παντελής Ζερβούλης και ο πρόεδρος του ΣΟΕΔ κ. Δημήτρης Κοντούρης, τέθηκε σημαντικός αριθμός συνδικαλιστικών ζητημάτων που απασχολούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στρατιωτικούς, καθώς και τις οικογένειές τους και αφορούν σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, οικονομικά, ασφαλιστικά, μέριμνας, στήριξης οικογενειών κ.λπ. Τα ζητήματα αυτά, τα οποία είναι μακροχρόνια αιτήματα, είχαν τεθεί σε προγενέστερες συναντήσεις της Υφυπουργού με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣ και ήταν, ήδη, γνωστά σε εκείνη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κ. Μακρή με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, – λίγο πριν την συνάντησή της με τους εκπροσώπους -, στον οποίο και έθεσε, ξανά, τα ζητήματα αυτά, ο Υπουργός την διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο και θα βγει σε διαβούλευση, προσεχώς, μετά από συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Ο Υπουργός επεσήμανε στην Υφυπουργό ότι, στο πλαίσιο της διαβούλευσης αλλά και της επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια, ο διάλογος με τους φορείς θα είναι γνήσιος και ουσιαστικός.

 

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣ και ΣΟΕΔ έθεσαν, ακόμη, το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων των Υπαξιωματικών των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΣΥ) ως ισότιμα με τα πτυχία των Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ). Σύμφωνα με τους ως άνω φορείς, μία τέτοια ενέργεια, για την οποία απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, θα αναβαθμίσει, ουσιαστικά, τα πτυχία των αποφοίτων ΑΣΣΥ διορθώνοντας μία διαχρονική αδικία. Ταυτόχρονα, θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων των συγκεκριμένων σχολών, προκειμένου αυτοί να εκπληρώνουν ευδοκίμως την αποστολή τους, ως στελέχη των ΕΔ. Άλλωστε, η αναβάθμιση των σπουδών των ΑΣΣΥ αποτελεί διαρκή επιδίωξη και στόχο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), που συνίσταται στην προετοιμασία της κατάρτισης και της υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ικανότητας των Μονίμων Υπαξιωματικών, ικανών να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην ομαλή λειτουργία των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους. Ενώ, τέλος, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αγωνία τους για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, που για το έτος 2022, κατά την κρίση τους, ήταν πάρα πολύ υψηλή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών θέσεων στις στρατιωτικές σχολές, οι οποίες και δεν καλύφθηκαν. 

 

Η κ. Μακρή, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι είναι εφικτή η καθιέρωση μιας συνολικής συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των στρατιωτικών και των οικογενειών τους και δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και συγκεκριμένα υπόψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού κ. Κων. Φλώρου, στην μεταξύ τους συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, τα προβλήματα των στρατιωτικών, όπως έχει κάνει και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ενώ,  δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα μεταφέρει και το ζήτημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής των στρατιωτικών σχολών, καθώς αυτή ορίζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣ και του ΣΟΕΔ προσέφεραν στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων μία εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τα ζητήματά τους, μία εξαιρετική χειρονομία για την οποία η Υφυπουργός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

axilleas mpeos 780x410 1

Μπέος για Κιβωτό: «Οι γονείς έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όχι στα ιδρύματα, αυτοί είναι κοπρίτες» [βίντεο]

VOLOS REMOS

Αναβάλλεται η τελετή φωταγώγησης του Βόλου – Αύριο Παρασκευή οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τον Αντ.Ρέμο

283872433 727991165009777 7654384534058618168 n

Νέος παίκτης για το κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος στον Βόλο – Ποιοι το διεκδικούν

307256580 774074590371134 3910861045446806044 n

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή γνωστός κατασκευαστής οικοδομών

79153389 2425624104344593 4168103097471598592 n

Απόψε η μεγάλη βραδιά του Βόλου – Μπέος και Ρέμος ανάβουν τα φώτα και υποδέχονται τα Χριστούγεννα

STAR HD 20221201 13 45 09 10

Το STAR στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο – Απευθείας σύνδεση με την πλ. Πανεπιστημίου [βίντεο]

1

Βόλος: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Αναλήψεως – Συγκρούστηκαν δύο ΙΧ, σοβαρές υλικές ζημιές [εικόνες]

5744017

Πήλιο: Άνδρας κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο πριν φθάσει στο Νοσοκομείο – Είχε καταναλώσει ποσότητα χαπιών

STAR HD 20221201 13 40 50 24

Αντώνης Ρέμος από τον Βόλο για την Κιβωτό: «Να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, και μετά να σταυρώσουμε» [βίντεο]

error: Content is protected !!