Νέες απώλειες για το πετρέλαιο – Τριήμερο αρνητικό σερί

5533910

Το πετρέλαιο υποχώρησε την Τετάρτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις τιμές στις ΗΠΑ να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 4 Οκτωβρίου, μετά και τη μειωμένη εκτίμηση για την παγκόσμια ζήτηση από τον OPEC+.

KEN 728X100

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 2,3%, στα 87,27 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μετά από απώλειες σχεδόν 2% την Τρίτη. Το Brent Δεκεμβρίου που αποτελεί και παγκόσμιο δείκτη αναφοράς, διολίσθησε 1,84 δολάρια ή σχεδόν 2%, στα 92,45 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Οι τιμές τόσο για το WTI όσο και για το Brent σημείωσαν τη χαμηλότερη επίδοσή τους εδώ και οκτώ ημέρες. Η βενζίνη Νοεμβρίου είχε οριακά κέρδη 0,1% στα 2,6303 δολ/γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Νοεμβρίου κατέγραψε επίσης οριακή άνοδο 0,1% στα 3,9328 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο Νοεμβρίου αποδυναμώθηκε 2,4% στα 6,435 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

«Οι τιμές υποχώρησαν καθώς οι συνεχιζόμενοι φόβοι για τη μελλοντική ζήτηση επισκιάζουν την πρόσφατη ανάκαμψη», δήλωσε ο Mάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στη CMC. Οι έντονες ανησυχίες για τη μελλοντική παγκόσμια ζήτηση και οι ζοφερές οικονομικές προοπτικές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «ενισχύουν την πιθανότητα πως η προσφορά θα είναι λιγότερο πρόβλημα από την καταστροφή της ζήτησης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως σε έκθεσή του την Τετάρτη, ο OPEC+ μείωσε την εκτίμησή του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου. Πλέον, ο OPEC+ προβλέπει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,64 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ή mb/d, φέτος. Τον Σεπτέμβριο υπολόγιζε πως η ζήτηση θα ήταν 3,1 mb/d. Παράλληλα, για το 2023 προβλέπει πως η ζήτηση θα διαμορφωθεί στα 2,34 mb/d έναντι της προηγούμενης εκτίμησής του για 2,7 mb/d.

«Οι κίνδυνοι αφορούν την επιβράδυνση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία εάν συνεχιστεί, πιθανότατα θα οδηγήσει σε χαμηλότερη ζήτηση πετρελαίου τους επόμενους μήνες. Ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους παρατηρήθηκαν καλά επίπεδα κινητικότητας, βιομηχανικής δραστηριότητας και ζήτησης σε πετροχημικές πρώτες ύλες, η δυναμική υποχώρησε λόγω της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες» συμπεραίνει ο OPEC+.

 

Πηγή: www.insider.gr

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!