ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τύποι ηλεκτρονικού τσιγάρου. Με μια ματιά ότι πρέπει να ξέρεις

typoi hlektronikou tsigaro me mia matia

Οι περισσότεροι καπνιστές όταν στρέφονται στο άτμισμα, συχνά αμφιβάλλουν για το ποιον τύπο ecig να επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει απλά γιατί συγκριτικά με το κάπνισμα το vaping έχει περισσότερες επιλογές σχετικά με τις κατηγορίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Είναι φανερό πως είναι ευκολότερο το να ανάψεις ένα κοινό τσιγάρο από το να επιλέξεις το κατάλληλο ατμιστικό προϊόν στην περίπτωση που είσαι αρχάριος ατμιστής. Για αυτό το λόγο αν σκέφτεσαι πως θα διαλέξω ηλεκτρονικό τσιγάρο, διάβασε τον παρακάτω μικρό, αλλά κατατοπιστικό οδηγό:

 

Τύπος cigalike

 

Αυτός ο τύπος ηλεκτρονικού τσιγάρου,  αν και είναι απλός στην χρήση του, είναι ο τέλειος για να ξεκινήσει ένας αρχάριος ατμιστής. Κατ’ αρχήν, δίνει την αίσθηση πως κρατάς ένα πραγματικό τσιγάρο για αυτό και η συγκεκριμένη ονομασία του. Παράλληλα, η τζούρα του ατμού τόσο κατά την εισπνοή όσο και στην εκπνοή είναι σχεδόν παρόμοια, δηλαδή είναι σαν να καπνίζεις. Η βασική διαφορά είναι πως εδώ, μιλάμε για ατμό σε αντίθεση με τον καπνό που περιέχει χιλιάδες τοξικές ουσίες. Μπορείς να επιλέξεις υγρό αναπλήρωσης σε πολλές γεύσεις με διαφορετική αναλογία νικοτίνης, εάν το επιθυμείς. Στην περίπτωση που νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη περιεκτικότητα, μπορείς να την προσαρμόσεις. Από την άλλη, όταν θελήσεις να την περιορίσεις με στόχο την πλήρη απεξάρτηση από αυτή, και πάλι έχεις αυτή τη δυνατότητα διαλέγοντας 0% περιεκτικότητα νικοτίνης.

 

Τύπος Vape Pen

 

Το Vape Pen, μπορεί να είναι είτε μιας χρήσεως είτε περιέχει μια δεξαμενή υγρού αναπλήρωσης, όπου μπορείς να το ξαναγεμίσεις. Είναι επίσης, μια καλή επιλογή για αρχάριους ατμιστές. Η διαφορά του με το Cigalike είναι πως λειτουργεί με την πίεση ενός κουμπιού που το ενεργοποιεί. Βγαίνει σε διάφορα χρώματα, σχεδιασμό και το θετικό του είναι πως χωράει και στην τσέπη σου, δηλαδή, προσφέρει διακριτικότητα. Σε κάποια μοντέλα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της κυκλοφορίας αέρα στη συσκευή. Επόμενο θετικό στοιχείο είναι η μπαταρία του. Μπορεί να διαρκέσει κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, εφόσον γίνεται μια μέτρια χρήση.

 

Τύπος Pod Kits ή Pod Mods

 

Τα Pod Mods βγαίνουν σε ποικίλα μεγέθη σε σχέση με τους προηγούμενους τύπους, όμως έχουν ιδιαίτερες διαφορές και προτείνονται σε πιο προχωρημένους ατμιστές. Παρόλα αυτά, είναι φιλικά στην χρήση σε οποιονδήποτε θέλει να ξεκινήσει το ταξίδι του στο άτμισμα. Μια από τις διαφορές είναι η διάρκεια της μπαταρίας που είναι εμφανώς, μεγαλύτερη. Όσον αφορά το υγρό αναπλήρωσης, μόλις τελειώσει, αντικαθίσταται από ένα άλλο προ – γεμισμένο mod. Υπάρχουν πολλές γεύσεις να δοκιμάσεις και να καλύψεις πλήρως τις ανάγκες σου σε νικοτίνη. Σε κάποια μοντέλα, ίσως χρειαστεί να αλλάζεις την αντίσταση κάθε 10-15 μέρες, αναλόγως την χρήση που θα κάνεις. Βγαίνουν σε πολλά χρώματα, σχεδιασμό και μάρκες, ενώ στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο – Ecig Store – Vape Shop | alter ego, μπορείς να βρεις το κατάλληλο για σένα.

 

Τύπος Vape Mods

 

Ο τελευταίος τύπος ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι η πιο εξελιγμένη μορφή του. Προορίζεται για προχωρημένους ατμιστές μιας που επιδέχεται διάφορες ρυθμίσεις, από την ποσότητα ατμού που παράγεται μέχρι μια τροποποιημένη αντίσταση. Είναι ιδανικό για εκείνους που επιλέγουν χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα νικοτίνης. Επειδή, η αντίσταση που χρησιμοποιεί είναι χαμηλή, παράγονται μεγάλα σύννεφα ατμού. Έτσι, η νικοτίνη πρέπει να είναι σε χαμηλά επίπεδα για να αποφεύγονται τα πολύ δυνατά “χτυπήματα” στο λαιμό. Ταυτόχρονα, μπορείς να τροποποιήσεις την δεξαμενή του υγρού αναπλήρωσης – επιλέγοντας μια μεγαλύτερη, να τοποθετήσεις μεγαλύτερη μπαταρία για μεγαλύτερη διάρκεια, και το σημαντικότερο να έχεις μια εμπειρία sub – ohm vaping.

 

Βλέποντας όλους τους παραπάνω τύπους, το ερώτημα παραμένει. Ποιος από αυτούς είναι ο πιο κατάλληλος για εσένα; Η απάντηση είναι πως πρόκειται για μια καθαρά προσωπική υπόθεση. Κάποιοι από τους παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις είναι το μέγεθος που σε βολεύει στην καθημερινότητα σου, ο προϋπολογισμός σου και αν θέλεις κάτι πιο εξελιγμένο που να μπορείς να ρυθμίζεις κατά βούληση. Καλό είναι να πειραματιστείς αρχικά, με μια ή δύο από τις υπάρχουσες κατηγορίες. Ξεκίνα με κάτι απλό και προχώρα με κάτι πιο προχωρημένο αν θεωρήσεις πως μπορείς να το διαχειριστείς. Έτσι, θα καταφέρεις να κατασταλάξεις σε εκείνο που θα καλύψει τις ανάγκες σου.

error: Content is protected !!