ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευαγγελίστρια: Όταν την «φωτίζει» ο ήλιος είναι σαν «καμβάς» ζωγραφικής με τα πιο φωτεινά χρώματα [εικόνες]

dadadaddada 1

Είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της Νέας Ιωνίας και παράλληλα αποτελεί έναν Ιερό Ναό «κειμήλιο» και γνήσια ιστορία των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στα «Προσφυγικά», στα γνωστά δρομάκια της Νέας Ιωνίας.

KEN 728X100

Πρόκειται φυσικά για τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, πάνω από τον «Φαρδύ», στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας. Μία εκκλησία, αφίσα στα σπίτια πολλών κατοίκων της Νέας Ιωνίας, η οποία χρειάστηκε αναβάθμιση που κοστολογήθηκε σε κάτι περισσότερο από εκατομμύριο.

Με πολύ κόπο και πολλές παρεμβάσεις, καθιστά πλέον το εσωτερικό της αλλά και το εξωτερικό της, από τους πιο όμορφους προορισμούς για να ανάψει κανείς ένα κεράκι ή να κάνει την βόλτα του και να χαλαρώσει στα παγκάκια που την «αγκαλιάζουν».

Το σιντριβάνι που βρίσκεται στο κέντρο του προαυλίου, σπανίως διακόπτει την λειτουργία του και εννοείται πως συμβάλει τα μέγιστα σε ότι αφορά την χαλάρωση των περιπατητών.

Και σήμερα Σάββατο, αρκετοί ήταν οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι που επέλεξαν το προαύλιο της Ευαγγελίστριας για να κουβεντιάσουν, να πιουν τον καφέ τους και να αποβάλουν τις σκέψεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

dadadaddada 1 erefefe ggfgf

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

 

 

error: Content is protected !!