Βόλος: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Νάνου, «Αγία Θάλασσα» [εικόνες]

nannos 1

Το νέο μυθιστόρημα του Παναγιώτου Νάννου με τίτλο «Αγία Θάλασσα» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ» στον Βόλο με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», του βιβλιοπωλείου «Πένα» σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μορφοβουνιωτών και Κερασιωτών Μαγνησίας.

KEN 728X100

Για το βιβλίο μίλησαν οι: ΧρήστοςΤριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο κ. Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, συγγραφέας,ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Μαριάννα Δώδου, ποιήτρια, ΔρΠολιτικός μηχανικός και Δρ Φιλοσοφίας. Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ενώ οι ομιλητές και ο συγγραφέας διάβασαν αποσπάσματα από το έργο.

Η «Αγία Θάλασσα»είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα, η ιστορία του οποίου εξελίσσεται σε νησί«άγονης γραμμής» του Αιγαίου με πρωταγωνιστές ένα φανερά αταίριαστο ζευγάρι: Ο Φάνηςπετυχημένος τεχνοκράτης, διευθυντής πολυεθνικής εταιρίας και η Ελευθερία, εικαστικόςαπό την Αθήνα, που επέλεξε να μένει μόνιμα στο νησί. Ωστόσο, το βαθύτερο θέμα του βιβλίουείναι η Αυτογνωσία και έτσι όπως εξελίσσεται η ερωτική ιστορία, ο αναγνώστηςανακαλύπτει μια οπτική γωνία που τον κάνει να δει την ζωή με άλλα μάτια. Μεσπονδυλωτή, ευρηματική αφήγηση, μέσα από 111 διηγήματα μικρής φόρμας εξελίσσεταιμια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, αλλά και συγκλίσεις. Η γραφή κοφτή, ιδιαίτερη, με ποιητικόχρώμα. Έντονες εικόνες και ελλειπτικές περιγραφές, παραπέμπουν σε κινηματογραφικήταινία, το σενάριο της οποίας χαρακτηρίζεται από δυνατές ανατροπές και αντιθέσειςπροσώπων. Πρόκειται για έργο με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης που εξαρχής δεν γίνονταιαντιληπτά και αυτό είναι που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερο.

Ο Παναγιώτής Νάννος γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες –Διοίκηση & Οικονομία της Υγείας, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Αρθρογράφος, ερευνητής Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας, τα κείμενά του δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο της Θεσσαλίας. Το πρώτο λογοτεχνικό του «Σκιές Οδοιπόρων» τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Μυθιστορήματος στον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ιδρύματος “Βασιλική και Όλγα Σταυροπούλου” (2009). Έχει λάβει επίσης το Α΄ Βραβείο Διηγήματος (Σικελιανά 2006), διάκριση στην ποίηση κ.ά.Το 2019 εκλέχθηκε δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.

Τα όσα δήλωσε στο TheNewspaper.gr ο συγγραφέας:
«Πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε νέες αισθήσεις. Να δούμε πέρα από το προφανές. Το μυθιστόρημα αναφέρεται τόσο στην Μικρασιατική Καταστροφή όσο και στην Αρχαία Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε εξάλλου να λείπει η ιστορία από ένα μυθιστόρημα που εξελίσσεται στο Αιγαίο, την κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού. Τα βιβλία αργούν να ετοιμαστούν και το επόμενο το κρατάμε για έκπληξη μέχρι την επόμενη φορά».

nannos 1 nannos 2 nannos vivlio

triantopoulos 2 triantopoulos 1

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

error: Content is protected !!