«Ζεσταίνει μηχανές» ο Εμφιετζόγλου στη Μαγνησία – Οι υποψήφιοι βουλευτές και το ποσοστό των δημοσκοπήσεων

EMFIETZOGLOY

Το 1,2% που έλαβε χωρίς αναγωγή, και το περίπου 2% με αναφορά στα έγκυρα ψηφοδέλτια, σε πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, κινητοποίησε όσους ασχολούνται ενεργά με την πολιτική, λίγους μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση. Η “Πατριωτική Ένωση” με πρόεδρο τον γνωστό επιχειρηματία, εμφανίστηκε μόλις πέρυσι στο πολιτικό σκηνικό. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν σημασία σε ένα ακόμα κόμμα που ανήκει στη Δεξιά, όμως σήμερα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν να “φλερτάρει” με την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

KEN 728X100

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου πρόκειται εντός του Δεκεμβρίου πιθανότατα, να επισκεφθεί την πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο της οργάνωσης του κόμματος, ενώ εντός του 2023 θα λειτουργήσουν τα γραφεία του στη Μαγνησία. Παρότι ήδη έχει ανακοινώσει εκατοντάδες υποψήφιους βουλευτές σε όλους σχεδόν τους νομούς της Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για την περιοχή μας.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον -ειδικά μετά τα νέα ποσοστά των δημοσκοπήσεων- είναι έντονο από ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν εναλλακτικά στην πολιτική.

Το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr αναφέρει ότι στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας που θα ανακοινωθεί τους πρώτους μήνες του 2023 θα συμπεριλαμβάνεται πολύ γνωστός επιχειρηματίας που κινείται στον χώρο των ποτών, ένας γνωστός κατασκευαστής του Βόλου, ένας απόστρατος αξιωματικός, ένας επιχειρηματίας, αλλά και δύο τουλάχιστον δύο γυναίκες. Από το κόμμα αναφέρουν ότι το ψηφοδέλτιο στη Μαγνησία θα είναι ολοκληρωμένο, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Ιδρυτικές Αρχές και Σκοποί της “Πατριωτικής Ένωσης”

 Υψηλή προτεραιότητα στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, που είναι η εγγύηση του εθνικού μέλλοντος της χώρας.

 1. Η επίλυσή του θα γίνει με ενίσχυση των γεννήσεων, στήριξη νέων μητέρων και άλλα παρόμοια μέτρα. Όσοι εισηγούνται αναπλήρωση του δημογραφικού ελλείμματος με ξένους πληθυσμούς, που δεν έχουν καμία συνάφεια με την Ελλάδα και την ιστορία και τον πολιτισμό της, παραγνωρίζουν τη σημασία της εθνικής συνοχής και πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και την προσήλωση σε αυτήν του Ελληνικού λαού.
 2. Δημοκρατία, Ελληνική Παιδεία, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, Ελληνικός Πολιτισμός, Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Η Ελλάδα είναι μια χώρα, που ταυτίσθηκε, όσο καμιά άλλη στην ιστορία της, με την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Η κλασική παιδεία και η ορθολογιστική σκέψη, που άνθισαν στην Αρχαία Ελλάδα, έγιναν η βάση ενός οικουμενικού πολιτισμού, που βρίσκεται στην καρδιά και της σύγχρονης προόδου και επιστήμης στον κόσμο.

Είναι απαράδεκτο η σημερινή Ελλάδα να μην εμπνέεται από αυτή την κληρονομιά και να μη πρωτοπορεί στην Παιδεία, τις Επιστήμες την Δημοκρατία και τις Τέχνες. Πολύ περισσότερο, είναι απαράδεκτο να παρατηρούνται τάσεις και πολιτικές για υποβάθμιση της κλασικής παιδείας, της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στη διαχρονική της συνέχεια και της Ελληνικής ιστορίας.

Η κατάσταση αυτή πρέπει τάχιστα να διορθωθεί και η Ελληνική παιδεία να βρει τη θέση που της αρμόζει ως υψηλή εθνική προτεραιότητα. Ο συναγωνισμός των Εθνών συντελείται σήμερα πολύ περισσότερο στον τομέα της γνώσεως, της έρευνας και της καινοτομίας, παρά στον τομέα των αψύχων πρώτων υλών, όπως στο παρελθόν. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υστερήσει.

 1. Η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία και ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το Πανεπιστήμιο είναι τέμενος γνώσης, επιστήμης και έρευνας. Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται είτε σε αρένα ανούσιων κομματικών και πολιτικών διαμαχών, που δεν έχουν σχέση, τις περισσότερες φορές, με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, είτε να μετατρέπεται σε χώρο ανομίας και καταλύσεως κάθε έννοιας ευνομίας και δεοντολογικής λειτουργίας ενός Ανωτάτου Πνευματικού Ιδρύματος.

Η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία είναι ο κινητήρας της σύγχρονης προόδου και το Πανεπιστήμιο κατέχει από τη θέση του κεντρικό ρόλο σ’ αυτήν. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συμβαδίσει με τις πιο αναπτυγμένες χώρες. Το κλειδί γι’ αυτό είναι το Πανεπιστήμιο και τα άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταστούν πραγματικά κέντρα υψηλής ποιοτικά παιδείας και αριστείας. Η Ελλάδα κατέχει στον τομέα αυτό συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν.

 1. Παράλληλα με την κλασική κληρονομιά, που προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα του Ομήρου, του Σωκράτη, του Περικλή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Ελλάδα είναι επίσης κληρονόμος και ζωντανή συνέχεια της Δημοκρατίας και Ορθοδοξίας, που συνδέεται με τη χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και παράδοση. Το Βυζάντιο ως Ορθοδοξία και ως Αυτοκρατορικός Μεσαιωνικός Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Άγιον Όρος, είναι το πιο ιερό και ζωντανό σύμβολο αυτής της κληρονομιάς και μοναδικός πνευματικός θησαυρός με οικουμενική ακτινοβολία. Η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάσσει και να προβάλλει, με σεβασμό και υπερηφάνεια, την Ορθοδοξία και το Βυζάντιο ως πολύτιμο μέρος της ταυτότητάς της, της Ιστορίας και της Πολιτιστικής της Κληρονομιάς και ως φορείς και παραδείγματα φιλανθρωπικού οικουμενικού πνεύματος.

 1. Συναφής είναι η εξασφάλιση υγειονομικής περιθάλψεως όλου του λαού. Η κρίση της πανδημίας του Covid-19 ήρθε να επιβεβαιώσει δραματικά την αξία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας, όπως το ΕΣΥ. Ανεξάρτητα, πάντως, από την πανδημία, το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό και μέσα, ώστε να μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του σε όλο το φάσμα της αποστολής του. Από την πρόληψη μέχρι τις μονάδες εντατικής θεραπείας, την έρευνα και τη γρήγορη εισαγωγή στα Ελληνικά νοσοκομεία όλων των νέων θεραπευτικών σχημάτων, ιατρικών μεθόδων, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
 2. Διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους. Οι συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσεως του 2010 – 2015 και τα μνημόνια που επεβλήθησαν στη χώρα, έπληξαν ιδιαίτερα τους νέους, 500.000 περίπου από τους οποίους, οι περισσότεροι εξειδικευμένοι και ταλαντούχοι επιστήμονες, αναγκάσθηκαν ν’ αναζητήσουν την τύχη και το μέλλον τους σε ξένες χώρες. Παρά την αιμορραγία όμως αυτή, που είναι εθνική ανάγκη να σταματήσει, η ανεργία των νέων και γενικότερα η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδίως εάν συνυπολογισθεί η ημιαπασχόληση και η ανασφαλής εργασία.

Προφανώς, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και ανάπτυξη, στρατηγικό σχεδιασμό και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτει σε συγκεκριμένους τομείς. Ένας από αυτούς, παρά την παραγνώριση που έχει υποστεί, κατά τα τελευταία χρόνια, είναι και ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής. Είναι απαραίτητο όμως ο τομέας αυτός να προσεγγισθεί μέσα από το πρίσμα των νέων δυνατοτήτων που παρέχουν οι σύγχρονες μέθοδοι, οι εξειδικευμένες Ευρωπαϊκές πολιτικές και η συγκυρία της διεθνούς αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει καθοριστικός. Το γεγονός αυτό παραπέμπει  στον κατάλληλο επαγγελματικό προσανατολισμό και στη σύνδεση των σπουδών και της έρευνας με την παραγωγή και την καινοτομία.

Για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς απασχολήσεως σε όλους, δεν επαρκούν, βεβαίως, ούτε η πρωτογενής παραγωγή, ούτε οι υπηρεσίες, με πρώτο τον τουρισμό. Χρειάζεται, επιπλέον, να επιτύχει η χώρα, με γρήγορους ρυθμούς, ένα τεχνολογικό άλμα, που το επιτάσσουν οι καιροί και ο διεθνής ανταγωνισμός, αλλά ακόμη  και η εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτρέψει, χωρίς μεγάλους κινδύνους, να υποσκελισθεί τεχνολογικά από γειτονικές της ανταγωνιστικές χώρες.

Η Ελλάδα θα πρέπει γι’ αυτό, με αναβαθμισμένη οργάνωση και στρατηγική αντίληψη και προγραμματισμό, να επιτύχει, ταυτόχρονα, μέσα σε σύντομο χρόνο, ένα μεγάλο αναπτυξιακό και τεχνολογικό άλμα. Μπορεί να το κάνει πράξη, εάν το πολιτικό σύστημα και οι ενεργές πολιτικές της δυνάμεις συνειδητοποιήσουν εγκαίρως τους κινδύνους που καραδοκούν και αντιδράσουν αποτελεσματικά, με σωστές πολιτικές και εθνική κινητοποίηση.

 1. Επενδύσεις, ενισχύσεις επιχειρήσεων, ιδίως στις ακριτικές περιοχές, και διαμόρφωση στρατηγικού αναπτυξιακού πλαισίου.
 2. Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και διαμόρφωση υψηλής Εθνικής Στρατηγικής για την άμυνα, την ασφάλεια, τη διεθνή θέση της χώρας, όπως επίσης για τις στρατηγικές της συμμαχίες και την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία.
 3. Άμεση επέκταση των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
 4. Κήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και οριοθέτησή της με την Κύπρο, τη Λιβύη και την Αίγυπτο (ολοκληρωμένη οριοθέτηση).
 5. Κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μονόδρομος, γιατί η Συμφωνία αυτή δεν είναι προϊόν συμβιβασμού, όπως παρουσιάζεται παραπλανητικά, αλλά λεόντεια Συμφωνία σε βάρος της Ελλάδος, των απαράγραπτων εθνικών της δικαιωμάτων και της ιστορίας της.

Η εκχώρηση στα Σκόπια Μακεδονικού ονόματος, γλώσσας και ταυτότητας είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη, γιατί αντίκειται στην ιστορική αλήθεια, στρέφεται κατά της Ελληνικής Μακεδονίας, που είναι η μόνη πραγματική Μακεδονία και συντηρεί και διαιωνίζει το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού των Σκοπίων, που βασίζεται σε μια ιστορική πλαστογραφία και εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον.

 1. Διεκδικητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που να αξιοποιεί τη στρατηγική θέση της χώρας, να διασφαλίζει των Ελληνικό Εθνικό Χώρο και τα Ελληνικά Συμφέροντα και να προάγει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδος, ιδιαίτερα κατά τη σημερινή συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, είναι καθοριστικής σημασίας η ανάπτυξη από την Ελλάδα περιφερειακών στρατηγικών συμμαχιών, που δημιουργούν μια νέα στρατηγική ισορροπία στον κρίσιμο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
 2. Σύμφωνο Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κύπρο και αλληλεγγύη με τον Κυπριακό λαό για την αποτροπή απαράδεκτης δήθεν λύσεως, που θα αναγνώριζε και θα νομιμοποιούσε τα τετελεσμένα γεγονότα της τουρκικής κατοχής και θα έθετε ολόκληρη την Κύπρο υπό την κηδεμονία και τον γεωπολιτικό έλεγχο της Άγκυρας. Η Ελληνική πλευρά, στη Λευκωσία και στην Αθήνα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι στρατηγικές αλλαγές, που συντελούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και οι νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται, δημιουργούν μια νέα, πολύ πιο ευνοϊκή κατάσταση και για το Κυπριακό. Η εμμονή σε μια παρωχημένη και ατελέσφορη κατευναστική πολιτική, που εξυπηρετεί αντικειμενικά τους στόχους της Άγκυρας, δεν έχει κανένα νόημα. Αντιθέτως, υπονομεύει την Κυπριακή Δημοκρατία και παρουσιάζει το Κυπριακό ως δήθεν διακοινοτική διαμάχη αντί ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Είναι καιρός να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα από τη σημερινή κατάσταση και να χαραχθεί μια απελευθερωτική, αντικατοχική στρατηγική, εναρμονισμένη με τα νέα στρατηγικά δεδομένα στην περιοχή και τις στρατηγικές συμμαχίες της Κύπρου και της Ελλάδος, που είναι μια νέα, πολύ σημαντική ανασχετική παράμετρος απέναντι στον Τουρκικό επεκτατισμό.

 • Υποστήριξη στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και στον αγώνα του για την προάσπιση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του.
 • Υποστήριξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου.
 1. Καμία ανοχή σε Τουρκικές προκλήσεις και προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, σε βάρος των Ελληνικών δικαιωμάτων.
 2. Συστηματική διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων, οι οποίες είναι απαράγραπτες και αποτελούν ηθική και νομική υποχρέωση της ενοποιημένης πλέον Γερμανίας, που είναι η χώρα διάδοχος του Γ’ Ράιχ.
 3. Περικοπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση του Ελληνικού Χρέους, εφόσον μεγάλο μέρος των δανείων, με τα οποία επιβαρύνθηκε η Ελλάδα το 2010, στο πλαίσιο μιας Διεθνούς και Ευρωπαϊκής κρίσεως, χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση Ευρωπαϊκών Τραπεζών, που είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους μεγάλο αριθμό Ελληνικών ομολόγων.
 4. Άμεση αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Οι αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν σχετικά με τη βούληση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων, πρέπει να διαψευσθούν τάχιστα και να εξαγγελθεί μια σαφής πολιτική για την άμεση εκμετάλλευσή τους, που έχει τεράστια σημασία για την οικονομία της χώρας, την Ελληνική ΑΟΖ και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος.

Η Κυβέρνηση πρέπει επίσης να διευκρινίσει τη συνολική ενεργειακή της πολιτική. Η υψηλή ρητορική για την πράσινη ανάπτυξη και τις νέες,  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που οδήγησε στην εσπευσμένη και αδικαιολόγητη απολιγνιτοποίηση, πηρέ ένα πρώτο μάθημα της ενεργειακής πραγματικότητας από την απότομη εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.

Είναι απαράδεκτο και ακατανόητο η Κυβέρνηση να επιδεικνύει τόσο μεγάλη σπουδή για το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων της Μακεδονίας και να κάνει μεγαλύτερη ακόμη την εξάρτηση από εξωτερικούς προμηθευτές, μεταξύ αυτών τα Σκόπια και η Τουρκία. Το θέμα της αξιοποιήσεως των τεραστίων Ελληνικών αποθεμάτων λιγνίτη, με σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες που μειώνουν θεαματικά τη ρύπανση, πρέπει να μείνει ανοικτό προς διερεύνηση, ώστε ο λιγνίτης να παραμείνει στο μείγμα ενεργειακών πηγών, προς όφελος της οικονομίας και της απασχολήσεως, αλλά και μιας μικρότερης εξαρτήσεως της χώρας από το εξωτερικό.

 1. Αξιοκρατία, πάταξη της Διαφθοράς και της Διαπλοκής. Εκσυγχρονισμός στην απονομή της Δικαιοσύνης. Η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης καταλήγει εκ των πραγμάτων σε αρνησιδικία, εφόσον η εκδίκαση μιας υποθέσεως παρατείνεται και πέραν των δέκα χρόνων. Η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οποιαδήποτε υποβάθμιση των δικαστικών εγγυήσεων και της απαιτούμενης δικαστικής δεοντολογίας, είναι βασική προϋπόθεση μιας δημοκρατούμενης πολιτείας και του κράτους δικαίου. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει γρήγορα βήματα προς την επίλυση της παθογένειας αυτής, που λειτουργεί ως τροχοπέδη όχι μόνο για την εφαρμογή στην πράξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και γενικά για τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.
 2. Σώφρονα χρηματοοικονομική διαχείριση Δημοσίων και Κοινοτικών Εσόδων. Ενίσχυση ταλαντούχων νέων. Επιστροφή άξιων επιστημόνων από το εξωτερικό.
 3. Άμεση ενίσχυση της πρωτογενούς Ελληνικής παραγωγής στη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, δασική εκμετάλλευση και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Η θήρα και η αλιεία μπορούν και πρέπει να συνδυάζονται με την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, την προστασία και τη διαφύλαξή του και την βιώσιμη και αειφόρα χρήση των πόρων του.
 4. Ιδιαίτερη μέριμνα για τις παραμεθόριες περιοχές (Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο, μικρά νησιά).
 5. Περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού, με έμφαση στον τουρισμό υψηλών εισοδημάτων και στον θεματικό τουρισμό (αλιευτικό, φωτογραφικό, ιστορικό – αρχαιολογικό, μυθολογικό). Η χώρα μας πρέπει να διακριθεί στον ποιοτικό τουρισμό.
 6. Ομαλή και λελογισμένη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και μετάβαση σε νέες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 7. Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Μητροπολιτικού Κέντρου και Ομογένειας. Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι μια άλλη Ελλάδα. Ολοκληρωμένη στρατηγική για τον Απόδημο Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!