Όταν η Μίνα Αδαμάκη έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής Μαγνησίας με τον Συνασπισμό

syn

Η Μίνα Αδαμάκη, η μεγάλη ηθοποιός των θεατρικών και τηλεοπτικών επιτυχιών δεν είναι πια ανάμεσά μας. Γεννήθηκε στον Βόλο. Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

KEN 728X100

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο “Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά”. Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Απεβίωσε από καρκίνο στις 11 Νοεμβρίου 2022 σε ηλικία 78 ετών.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης θυμάται την εποχή που οι δυο τους ήταν συνυποψήφιοι με τον Συνασπισμό στο ψηφοδέλτιο του νομού Μαγνησίας:

“Είναι Σεπτέμβριος του 1993. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγείται σε πτώση και προκηρύσσονται βουλευτικές εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου. Ο ΣΥΝ βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, με αβέβαιη την εκπροσώπησή του στην επόμενη Βουλή, και η προσπάθειά μας είναι να διευρύνουμε κατά το δυνατόν τα ψηφοδέλτια. Βουλευτής του ΣΥΝ τότε, επισκέπτομαι τη Μίνα στο σπίτι της και της μεταφέρω την πρόταση να βοηθήσει τον συνδυασμό του κόμματος στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μαγνησία. Η Μίνα, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχθηκε την πρόταση και εντάχθηκε στον τοπικό συνδυασμό, με πλήρη επίγνωση ότι δεν επρόκειτο να εκλεγεί βουλευτής ακόμη και αν ο ΣΥΝ έμπαινε στη Βουλή και έβγαζε έδρα στη Μαγνησία. Άλλωστε η Μίνα ήταν αφοσιωμένη στην τέχνη, που την υπηρετούσε με λαμπρό τρόπο.
Μπορεί τελικά να μείναμε εκτός Βουλής, με εκείνο το ανατριχιαστικό 2,94%, αλλά εμείς στον Βόλο είχαμε την ευκαιρία, κατά την προεκλογική περίοδο, να γνωρίσουμε από πολύ κοντά έναν γλυκό, σπάνιο άνθρωπο. Η Μίνα, καλλιεργημένη, ευαίσθητη, πνεύμα ελευθερίας, με συγκροτημένο λόγο, εκλεπτυσμένο χιούμορ, ήθος και τρυφερότητα, ξεδίπλωνε κάθε μέρα το επικοινωνιακό της ταλέντο και ανταπέδιδε με μοναδικό τρόπο τη ζεστασιά του κόσμου.”

 

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!