ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποδηλατάδα στα Κανάλια: Με επιτυχία η όμορφη δράση από τον Δήμο Ρ.Φεραίου σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ρήγας Φεραίος» και τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου [εικόνες]

1 22

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνδιοργάνωση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» και τον Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ» πραγματοποίησαν μια όμορφη δράση με σκοπό την επαφή με τις ομορφιές της περιοχής.

KEN 728X100

Μικρή και μεγάλοι πήραν τα ποδήλατα τους και μέσα από μια μοναδική διαδρομή δίπλα στη λίμνη Κάρλα κατευθύνθηκαν προς τον βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια, όπου ξεναγήθηκαν από τον ιερέα, π. Αθανάσιο Σκοπιανό και ενημερώθηκαν για την ιστορία του ναού και τα χαρακτηριστικά του.

Κατόπιν η ποδηλατάδα οδηγήθηκε προς το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν μέσα από μια υπέροχη παρουσίαση και ξενάγηση από τους υπεύθυνους, κ. Σωτ. Γκανάτσιο, Πρόεδρο του Μουσείου και κα. Σταμ. Μωραῖτου, μέλος του Μουσείου, σχετικά με την ιστορία της λίμνης Κάρλας, τον τρόπο ζωής των παρακάρλιων κατοίκων, τον λιμναίο πολιτισμό που αναπτύχτηκε εκεί και την αποξήρανση της λίμνης.

Δείτε εικόνες:

1 22 2 19 3 23 4 15 5 12

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!