ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθηνά Λαοπόδη: «Να υψώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην έμφυλη βία»

FB IMG 1669295303112

*Γράφει η Αθηνά Λαοπόδη, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Αύριο ξημερώνει 25 Νοεμβρίου- Παγκόσμια ημέρα κατα της κακοποίησης των γυναικών. Άλλη μια χρονιά στο μέτρημα βγαινουμε λιγότερες- φέτος μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές λειπουν απο ανάμεσα μας 13 γυναίκες- θύματα του χρόνιου καρκινώματος της έμφυλης βίας. Παράλληλα στη γραμμή SOS 15900 πάνω απο 1600 κλήσεις αφορούσαν τους τελευταίους μήνες καταγγελίες γυναικών για άσκηση ενδοικογενειακής βίας.  

 

Φέτος δεν μπορούν οι θύτες αλλά και οι αυτόκλητοι κοινωνικοί αναλυτές να επικαλεστούν τις συνέπειες του εγκλεισμού και της πανδημίας, αφού δεν υπηρχε καθ όλη τη χρονιά κανένα περιοριστικό μέτρο. Η βία ψυχολογική, σωματική εώς τα έσχατα του βιασμού και ακόμη πιο πέρα της γυναικοκτονίας ασκήθηκε από πρώην/νυν συντρόφους/συζύγους σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας κινήσεων αφού «έτσι» συνήθισαν οτι μπορούν να επιβληθούν, να ασκήσουν εξουσία ή να εκδηλώσουν τη…συναισθηματική τους φόρτιση. 

 

Είναι καιρός να υψώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην έμφυλη βία. Με όπλα μας την παιδεία, την ουσιαστική στήριξή ψυχολογική-κοινωνική-οικονομική και νομική των κακόποιημένων γυναικών,την ίδρυση τμημάτων ενδοικογενειακής βίας στα αστυνομικά τμήματα, την 24ωρη παροχή ιατροδικαστικής υπηρεσίας και φυσικά την νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» βάζουμε ένα οριστικό STOP στην έμφυλη βία.

 

Θα έχουμε πετύχει μόνο οταν δεν θα λείπει ούτε μια απο ανάμεσα μας και όταν καμία γυναίκα δεν θα αισθάνεται απειλή να κυκλοφορεί μόνη της στο δρόμο το βράδυ- το εχουμε νιώσει όλες μας ανά φορές- με τον φόβο του βιασμού..

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!